Wednesday, June 12, 2013

Training





Current Age is 6m.o (3m.o)


belikan playgym untuk latih lagi penglihatan dan pendengaran izara.


So far tahan half and hour dok bawah gym ni. pastu macam biasa laa melalak rimas tak nak main. dan2 terus haus dan lapar. hehehe nak besar kan badan kata nya.


minum boleh tahan jugak skang tapi bila dukung rasa sama je. macam tak naik je berat nya. huhu risau nya nak follow up nanti. hopefully naik lah. amin!





yang penting dia dok bawah gym ni dia diam. perhati and digest. gym ni memang bagus untuk perkembangan otak baby. dengan warna yang colorful nya kan. nampak macam dia tak respon mula2.


her eyes akan slowly look at the colors around her. pastu kaki tangan dia semua sama naik aktif. tak tau pesal dia gemar terkinja2 kaki tangan. macam nak berlari. terkenan kan mak nya laa ni yang da sediakala suka terkinja. hahahaha





playgym ni pun satu hal. mahal! kalau nak yang murah kaler dia alahaiiiiiiiiiiii kesenduan mak tengok. tak adil laa macam ni. orang kata invest jelaaa untuk anak. yelaa2x....kali ni jer.  :-p








akhirnya dapat jugak beli mainan untuk hearing izara. RM7.90 je.....ade pun yang murah dan bebaloi. yang ni bells dia kuat tapi soft. tak memekik sangat. sesuai untuk izara. selalu digunakan time dia mengamuk bila kita nak cuci bontot dia lepas berak atau mengamuk tak ada orang nak dukung dia. eh


i pray for u my gal. everyday....every second. semoga akan sentiasa sihat dan progress dengan baik. syukur sangat sebab tiap hari ade je benda baru yang dia belajar.



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

2 comments:

  1. Ada je yg murah with bright colors. Tp, dia x kukuh. Nnti izara kick, terus lembik. Yg mahal, pakai sesuka hati masih mcm baru. Bleh perturunkan kt adik dia. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulaaa. Xpe...investment sikit. Cuma kdg tu rasa macam tak puashati je. Barang n konsep sama. Sebab brand jd melambung tinggi. Ade jugak yg mahal dulu beli utk doncet. Terkulai layu jugak. Hehe

      Delete