Monday, April 08, 2013

Daddy's Girl






Ni gambar kenangan hari terakhir Izara kat NICU. 


Punya laa semangat aku nak pakaikan mitten. even masih longgar mitten tu....bila da dipakaikan nampak macam dah besar nau anak aku sorang ni. :-)






nurse pun layankan je sebab tau kan kami tunggu lama untuk saat ni. skang tak boleh sabar da....ikut hati nak pakai kan baju. dorang ni baik2 and very komited. maklumlaa keje pun kat ICU kan. masing2 kental and cepat. 


aku bukan nak beza2 kan KK9 and NICU. cuma pada pandangan aku....staff di NICU lebih hectic and tough. kadang aku terpikir....nurse di KK9 banyak yang merungut pasal tak cukup staff. kesian jugak...tapi dorang handle small part saja banding di NICU. boleh claim lagi kalau OT.....cuma kesian laaa tak ada life kan. tapi da ni pilihan kau kan....tapi i know...dorang sebenarnya baik2.




berat terakhir Izara masa di NICU is 2.16kg. cepat kan dia naik....dan senang jugak cik adik ni nak turun. skang da besar....nak main je. tak nak tido......hadoiiiiii. pulak tu nurse NICU suka melayan baby senior sorang ni kan. siap dipasangkan angry bird laa...upin ipin laa. bagus jugak....boleh train mata dia. kadang tu dibawa Izara sampai ke depan luar2 wad. bawak jalan2 katanya. how happy I am to see how they treat my baby :-)


tapi ni masa di NICU laaa. now kat KK9....strict and strict! hehehe nak makan pun kena keluar. hanya boleh minum saja. kena saun sekali sebab langgar rules. tau laa aku kan...da lapar mana aku nak tahan. aku sodok je 2-3 suap. sekali kantoi!



Tau tak aritu kan laki mak bebel pasal sikat? dia cakap tak payah beli lagi....masih awal. skang tengok sepa yang over. hehehe lagi disikat lagi nyenyak. kalau tengok Izara nafas kuat and laju sebab dia ade CLD. hopefully cepat besar anak ibu ni. semakin besar....semakin sihat and paru2 jadi kuat. amin!





cant hardly wait to bring u home sayang!


Allahumma yassir wa la tu'assir (Ya Allah permudahkan dan jangan dipersulit)



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment