Friday, March 01, 2013

Spoiled Ke?




Im a spoiled wife? Someone said to me. Yeke......



Aku spoil dan malas sometimes je. now.....terasa lebih lemak bila suami berada di sisi. Laundry yes.....memang da out. agaknya da ditakdirkan dari kecik aku bukan suka basuh baju. suruh buat benda lain aku rajin. laundry? no.......



lipat baju pun agak liat. i promise to myself nak ubah slowly. risau nanti pakcik boring dengan perangai mak. tapi kejap jer....tahan seminggu saje. hurrmmmm susah jugak kalau benda yang kita jarang2 nak buat tiba2 kena buat everyday. oh stress! for those who yang da biasa buat housecore macam ni mesti rasa aku pemalas tahap penguin. 



no....aku bukan malas. mungkin hanya sindrom tak boleh basuh dan lipat baju. kehkehkehkeh but...but...insyaallah I will try my best untuk berubah dan jadi isteri yang lebih baik. aku rasa maybe my hubs bole tolerate sebab makan minum memang mak handle. groceries..kemas uma dan urusan lain mak boleh handle sendiri. so setakat laundry tu rasa nya dia ok laaa kot kan? so....am i spoiled enough? i dont think so. i guess its FAIR.

    

last week before he finish up keje kat tganu tu dia balik kejap sebab bawak balik barang2 uma sewa kat sana balik KL. malam tu aku sibuk nak pump susu nak masak untuk dia bagai sebelum dia balik ke tganu. baju2 semua aku da gosokkan. lepas tu aku lepak atas katil sambil kuak2 kan selimut dan buat sepah. yelaa lagi beberapa jam nak tido da pun.



pastu terus siap2 nak anta dia tanpa aku masuk balik ke bilik. sekali da balik uma aku nak masuk tido...katil yang aku sepahkan tadi da kemas. siap sembur air perfume! ape motip dia nak sembur2 tak tau lah. bukan kau ada pun dengan aku malam ni kan. suh aku feel sorang2...sendu. aku wassep pakcik and say thanks sebab make it comfortable even kena tido sorang. ayat sepi... wakaka






I love him



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment