Tuesday, March 05, 2013

Sinetron Emak-Emak






Sinetron ni ikhlas. 


Tak macam kat TV.


Semalam hospital call. stok susu dah abis. before lunch hour terus kuar pegi hantar. waktu susu izara masa awal kelahiran is 3hrs sekali minum. now dia da besar. dia minum ikut demand. 


Soal ni bergantung pada nurse yang duty. ini yang aku observe lah. kalau izara senyap elok dia akan bagi 3 jam sekali. kalau dia mengamuk lapar 2 jam sekali dah bagi. semalam kena plak dengan nurse yang menepati waktu. terima saja mungkin dia ada reason tersendiri nape lambat bagi.



Ya Allah.....kesiannya anak aku. masa sampai dalam wad Izara tengah meraung2 mengamuk nangis kelaparan. seriously aku tak tahan nak tengok dia menangis2 macam tu. what can i do???????? meleleh lah airmata ni tak sanggup tengok. tapi kena tengok jugak.



aku basuh tangan dan terus pujuk2 dia biar calm sikit. kejap je...pastu sambung melalak balik. nurse lewat bagi sebab alasannya...dia tunggu susu aku. before this kalau aku lambat and susu kurang nurse akan campur FM terus. sebab kesian dia da terlalu lapar. 



lagipun Izara tak ada masalah dengan FM. sebab dia tunggu susu aku nurse tadi uruskan baby lain dulu. usually Izara minum jam 11.30am. semalam....da jam 12.15 tengahari pun dia masih belum minum. boleh bayang tak perasaan aku?????? rasa nak bukak incubator tu!



can u feel me? i'm crying.....sedih gile tengok anak kelaparan. tak sanggup! last choice aku amik soother dia and terus sumbat dalam mulut. the moment dia nyonyot soother ni.......berjujuran lagi airmata aku ni. dia terlalu lapar sebab dia nyonyot kuat dan sepenuh hati. terus diam kejap. then sambung nangis balik bila dia teringat susu.

 

sampai lah jam 12.30 masih belum bagi susu and nurse suh tunggu luar sebab pakar datang round nak check baby. aku berdoa yang nurse terus bagi dia susu. jan tunggu lagi. i just cant forget her face bila nangis kelaparan. damn.........tak boleh taip lagi. sedih betul.....




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

5 comments:

  1. Kesiannya izara.. sampai hati nurse tu wat camtu. ishkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaa mell. memang kesian....tapi tak boleh buat apa. :-(

      Delete
  2. hishh nurse ni kadang xde hati perut jugak. cuba la letak diri dia kat tempat baby 2.boleh kau tahan2 lagi. dah la makanan dia mmg susu je. soriii... emo la i bab2 anak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa laaa...da berlalu. harap dorang jadi lebih peka sikit laa pasni. sebab kesian kat baby. tu aje...

      Delete