Tuesday, March 19, 2013

Barang Keperluan Anak




Anak nak kuar wad da ni. barang banyak lagi belum topap. here's my list for Izara. ni aku buat based on nasihat kawan2 dan ada atas keperluan sendiri. 








so far...stroller boleh hold lagi. aku nak cari stroller yang dwi-fungsi (traveler system). senang sikit. maklumlaa kete aku saiz kecik je bonet. kena jimat space selagi boleh. tak apa laa invest lebih sikit janji tak over budget. banyak jugak jenis stroller rupa nya. and aku da nampak laa model2 yang sesuai untuk dibeli kelak.


konsep stroller aku haruslaaa menepati ciri2 seperti berikut :

1. Budget - yang ni paling penting. stroller semua menarik dan fancy. harga pun boleh tahan. my budget is under RM500-RM1k. kalau lebih2 sian plak pakcik. hehehe aku da survey kat banyak kedai and onebabyworld aku rasa solution paling senang dan ok. dari segi harga dan kemudahan nak beli. dekat dengan rumah.


2. Saiz - penting juga sebab bonet kete aku alahai cecomels nak. kalau pilih halford memang ok sebab dia boleh cabut jadi infants seat.

3. Fungsi - yang ni mesti pelbagai. selain bole jadi stroller bole jadi baby seat and carrier sekali. memandangkan Izara ni kiut rasa nya sesuai guna carrier juga. tak perlu beli bakul. eh ada tau orang beli bakul letak baby. abang ipar aku.....hehehe oh by the way..bakul shopping dia besar. senang nak sumbat segala tok nenek kat bawah tu.

4. Weight - berat juga main peranan. kalau berat sangat boleh terberak nak angkat masuk dalam bonet. lagi2 kalau handle anak sorang2 nie. gigih plak aku nak angkut2 ni. should be moderate. tak terlalu berat.


so far aku berkenan dengan halford even berat dia tak menepati ciri2 yang aku nak. hurm.....tapi dia jimat space. 






aku berkenan yang model yang atas tu....tapi pakcik bangkang. aku nak sebab design ni moden. tapi bakul kecik. kalau yang bawah nie bakul dia puashati. yang ni tengok pun tau kompem berat giler. ok tengok laa yang mana kami rembat.







Lagi satu yang aku survey is brand Quinny. mengancam gile!!!!! based on review Quinny is lightest among stroller yang lain. mmmmmm so aku berangan2 nak stroller ni. fancy and multi-function jugak. belek2 harga........jyeaaahhh RM2k+. pitam....terus kuar dari kedai.


ada sepa2 nak hadiahkan tak? hehehehe




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

6 comments:

  1. Replies
    1. yea.. nak tny ape? sy bkk kaunter pertanyaan ni. hehe

      Delete
    2. haah...mek. belanja lagi sebijik. bape je rege dia...xluak duit awak. hahaha

      Delete
    3. groupon ada sale! sakit hati sy

      Delete
  2. comel2...nanti leh turun ke adik lak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel.....duit je tak comel. hehehe insyaallah

      Delete