Wednesday, February 13, 2013

Day 100!




Alhamdullilah....


Izara is 100 days now. 20 days more genap lah 4 bulan dia di NICU. actually aku berazam tak nak dok hospital terlalu lama. apa kan daya...Allah lebih mengetahui. kena banyak bersabar dan redha. kalau nak ikutkan izara progress very well cuma masalah kahak tu je belum sembuh.



so far...perkembangan dia ok. syukur alhamdullilah sangat sebab aku tengok dia punya development lebih kurang dengan baby yang lain. kuasa Allah...i'm proud and yes i believe my baby can do it! nurses yang jaga said the same thing. she has strong legs. kalau bab menendang tu sampai kepala boleh lari dari bantal. kelmarin aku yang cuak tengok kaki dia menolak kebelakang. tak ada benda lain nak mengamuk selain dari berak dan haus nak susu. haha



semalam masa jenguk dia...kepala cpap tube tu dah beralih kat mulut and izara sucking the tube! patutlaaa diam tak nangis even da time susu dia. nyonyot beriya sampai dengar dari luar incubator. alahaiiii siannya anak ibu sorang ni. then i asked nurse yang duty tu tak apa ke cpap ni tanggal. surprisingly nurse cakap izara sendiri yang tarik2 tali pengikat tu ke bawah. she doesn't want to wear it. dah pandai rasa tak selesa dan rimas. see.....i know she can breath without the cpap!



insyaAllah..doa banyak2 soon aku dah boleh room-in dengan dia. breastfeed dia....tak sabar sangat dah ni. nurse bagitau aku boleh datang malam around 10pm untuk tengok scale and boleh dakap dia for few minutes. yayyyy!!! tapi agak lewat jugak nak tunggu sebab ada hari yang cepat ada hari lambat tak on time pun. pernah sekali i missed that sebab suddenly nurse mandi and scale dia jam 9.30pm. kan.....




lagipun aku kan sorang. nak kuar lewat2 malam agak berat and tak berapa nak berani since KL ni  macam2 kan. kat hospital pun bukan boleh jangka sebab my friend dulu pernah kena ragut kat HKL ni. so baik beringat and double careful. unless hubby's here.....







 Happy 100th Day Sayang! I want to kiss...and kiss u 1000 times!!!!






p/s: mak dah merdeka 100 hari. yeshhh!




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

5 comments:

  1. Wahhhh...
    Strong girl
    100 days for ibu =)

    ReplyDelete
  2. good izara...auntie percaya izara mampu...
    ibu apa lg minum teh ais la 1 gelas hehehe

    ReplyDelete
  3. amboi.....teh ais tu!!!! gulp terliur walaupun hanya baca text. haha

    ReplyDelete
  4. Bila aunty is leh jumpa izara??? Izara gud girl & be strong... aunty is pray hard for u too....

    ReplyDelete
  5. Thx auntie mumtaz. Moms heart u. Hihi

    ReplyDelete