Thursday, February 07, 2013

3 months




Time flies.....


Kejap je masa berlalu and sedar tak sedar izara da 3 bulan. alhamdullilah berat da naik 1.4kg. doc said berat dia lambat naik but senang turun sebab masalah CLD. its ok baby...as long as my susu tak ada masalah selagi tu aku yakin she'll gain 50-100grams a week. now kalau ikut gestation she's 36weeks and alhamdullilah progress very well exclude lung and breath problem tu saja.







Even dok dalam box ni...tak menghalang anak aku untuk pusing kiri kanan dan adakala nya dia tolak2 kaki ke belakang nak cuba senget dan meniarap. aku kalau tengok rasa gabra dan berdebar sebab kaki dia tu comels halus tapi kuat giler tolak2 sebab nak pusing. mak jugak yang kecut kan. aku pulak da lama tak tengok amount susu dia. dalam kepala masih 26ml. now da 32ml!!! kesahnya.....gigihlaa mak nak memerah yer nak.



sebab tiub pernafasan tu ada kat idung dia so jadi macam penghalang kekdahnya. cuba kalau tiub tu tanggalkan. aku rasa selamat dah mengiring anak aku. izara ni lasak dia semacam. mengeliat tu kadang da macam body builder. nak menguatkan tulang kata nya. lambat bagi susu marah....naik trus heart rate sampai alarm bunyi macam nak pecah. kalau bab bagi respon ni alhamdullilah dia ok. so nurses semua da tau apa yang tak kena.



tapi salu jugak aku pesan pada dia....jan cepat marah. kena banyak sabar. yelaaa ada ramai baby lain nurse nak jaga kan. so kena laa bagitau anak....be good..jan cepat melenting kalau lambat dapat susu. rasa nya dia ni macam ikut ayah sikit. cepat marah....tapi ayah tak mengaku. poyo....



semalam masa tengah main2 dengan Izara....dia tido. tapi kejap2 bangun and menangis. pastu tido balik. heran jugak apesal dia macam tak lena. tiub susu tu ke dalam sangat ke apa dia menangis macam tak lepas. nangis tu bunyi macam sakit tekak. alahai sian nya anak aku kan....tengah melayan dia nangis tiba2 bunyik............preeeeettttttttttttttt.........!!!!!!!!! 5 harkat. lorrrrrrrrrrrrr berak kesahnya. patutlaaaa jap2 nangis. sakit perut agaknya. lepas sekali teran tu terus dia tido balik. bole? tukarkan pempes pun rileks jer dia sambung tido. da selesa la tu kan.....







Happy 3 months old baby! 



Ya allah tak sabarnya nak bersama anak......kuatkan lah semangat aku ni. aku terlalu rindu pada izara. Semoga my baby will recover soon. dilindungi dan dipelihara dari sebarang penyakit merbahaya. Amin..


I love u sayang!



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

2 comments: