Tuesday, January 29, 2013

Singing Heart




I feel relieved when hubs call and told me he will work back at KL soon!!! Alhamdullilah.. So excited and cant wait to have him here. Rezeki anak kan. Tersimpul2 mak senyum tau. betapa girang gumbira nya aku. sekali aku tengah berbunga2 tiba laki aku potong stim. kata nya...boleh lah Izara jadi kakak pasni. heyyyyyyy!!!! bang....anak kita yang sorang tu pun belum habis kita belai. isk..isk....bawak2 lah bersabar. hahahaha



Maybe akan ada travel kat mana2 but untuk 2-3 hari saja. I know ade ramai lagi couples yg PJJ. Its not easy kan... Syukur lah laki aku dapat balik ke sini. Harap segala urusan akan dipermudahkan. Lagi2 skang we ollsss tengah preparing for Izara homecoming. I need help and sepa lagi yang boleh diharap kalau bukan suami sendiri.



Memandangkan hati berbunga2...aku bikin dessert yang manis semanis perasaan aku skang. separuh jiwa ku sudah kembali. haaaa amacam? novel giler kan ayat. hakhakhakhak







Sabtu lepas beli mangga kat JJ Au. actually mula2 tak plan nak buat dessert ni and prefer nak makan macam tu jer. ntah macam mana idea tetiba datang mula lah nak menyemarakkan (*menyemakkan)  dapur. kata nya.....





Dessert ni tak susah dan simple. aku buat ikut perasaan dan bantai. tolong lah percaya. siap tak ikut resepi lagi. kata nak makan sendiri kan. janji tekak aku laki bini boleh terima. tapi my hubs memang tak berapa nak gemar dessert mat soleh ni selain RV. dia kan kemelayuan habis. untuk buat rasa2 boleh lah.



kebetulan mangga yang dibeli ni manis sangat. so i reduce the sugar dalam resepi ni. aku letak 1 sudu besar je gula kalau tak salah. time ni lah kita kena guna pinggan mangkuk tok nenek yang diborong aritu. actually boleh jer guna loose pan. sebab cawan comels ni da ada...maka wajib guna.







Dessert ni best! Simple and senang. rasa manis semulajadi dari mangga. Oklah tak nak puji diri. nanti orang cakap ini blog angkat bakul sendiri. ada mak kesah? mak tengah happy maxima ni. yippieee yayyy!!!!




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

2 comments:

  1. makkkkk!!!
    cantiknya gambar!!!!

    ReplyDelete
  2. hahaha boleh laa. ada macam kat katalogue kedai tak? kihkihkih perasan jap

    ReplyDelete