Thursday, January 17, 2013

Last Resort





Ikhtiar terakhir.....


Got this domperidone. Last saturday aku pegi klinik biasa. aku tak tau laa pulak ubat ni kena mintak kat doc. xbole sembarangan. kat klinik dia bagi ubat lactation biasa. which takde efek yg menggalakkan. maybe tak sesuai ubat tu. dlm dua hari kuantiti susu masih sama 20ml.


then pegi spital tgk susu Izara tinggal 3 pack!!!! malam tu terus tanya nurse mtk prescription doc ubat mana yang sesuai memandangkan susu aku da hampir kering. so doc suggest pil dom ni and she said ni paling cpt utk milk booster plus merangsang kelenjar susu. kira yg ni pil dose paling power and selamat so far untuk kes2 istimewa mcm aku






Semoga usaha dan kesabaran diberkati. InsyaAllah.....tapi aku lupa plak nak tanya doc details ade efek bahaya tak ubat ni? doc kat nicu very busy...blum sempat nk tanya da pg checking other babies. tak pe paham. esok masih bole tanya2 lagi. insyaAllah xde apa2 efek kot. kalau tak apesal ramai je yang amik ubat ni kan.


Aturan makan untuk aku ialah 4 hari pertama 20mg 3x sehari. the next following days dia bagi untuk sebulan 10mg 3x sehari. sama2 kita nantikan hasil mengilang kali ni.


Caiyok!!!!!


Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

2 comments:

  1. caiyok affe...zie doakan rezeki izara semakin banyak..^_^

    ReplyDelete
  2. Yang penting jgn putus asa k

    ReplyDelete