Tuesday, January 29, 2013

Day 86





Gini lah gaya anak ayah tido. ibu dia tido sopan.




Tak cukup terkangkang....bila dapat chance menyiarap kaki terjuntai pulak. tak kisah lah nak...janji selesa. minggu ni Izara is 35 weeks in gestation. usia skang da 3 bulan. skang dah pandai mintak jari nak hisap. kalau dia terhisap jari dia...kulumlaa sampai diam. kalau terlupa sambung menangis balik. hahaha


Skang Izara minum 26ml and aku rasa dia macam tak puas minum. sebab dia mesti menangis balik lepas kurang sejam. nurse cakap sometimes dorang letak jari kat mulut dia and dia hisap terus diam. alahai siannya anak aku. nak bagi banyak takut kembung and berat air. kena laa ikut arahan doc kan.


It's ok sayang. sabar yer...tak lama lagi boleh susu direct dengan ibu. malam tadi nurse try bukak oxy dia and tengok dia boleh stay bape lama kat luar kan. nampak macam ok Izara ni cuma aku risau masalah paru2 dia. takut sebab CLD dia tak boleh tahan. Sedih plak rasa.



aku tetap rasa bahagia..happy even izara masih di nicu sebab aku datang tengok dia hari2. talking..touch her everyday. tak kisahlah keadaan dia ada up and down. janji dia tau aku datang. aku rasa macam kelegaan bila tengok dia. progress dia even only in incubator aku tetap puashati. sebab aku percaya anak aku boleh.


now...she start smiling to her dad. boleh dikatakan everytime aku datang mesti sengih punya lah. dulu masa awal2 dia menyengih kat aku sorang jer. dengan ayah dia buat dek....cemek menangis. dengar suara ayah pun menangis. sebab ayah datang sekali sekala banding ibu. hahaha



perasaan aku skang.......



aku rasa nak angkat nak dukung dia. nak popok2 dia lepas minum susu and nak kiss her. she's very strong and harap Allah makbulkan doa kami sekeluarga. cepatlah berat dia naik. amin....



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment