Monday, June 18, 2012

TooWooMba Deli & Meats Steakhouse




JJCM kali ini ialah TooWooMba Deli and Meats Steakhouse and berada hanya 7km dari uma patik.


Bertempat di setapak kat bangunan baru Platinum Modrian, jalan genting klang. tempat ni nak pegi tak susah and parking dia pun senang. steakhouse ni direkemen oleh opismate suami patik. katanya...lebih  best dan puashati. jadi....hari ni baru laa ade kelapangan nak cuba. :-)



kat sini ada pelbagai menu bole kita pilih. antara nya yg tak penah aku tau pn ada...biasa laaa jakun satu hal. jarang nk explore makanan western pn satu hal. yg aku tau well done and haf cook je. kuikuikui ade satu menu ni nama dia WAGYU RIB EYE. tp aku baca dlm menu nampak FAKYU. demmmm....



aku tanya waiter dia wagyu ni apa...dia ckp wagyu ni jenis lembu yg malas. wowww ade eh? and ade lagi menu yg menarik perhatian iaitu Grain Fed Striploin ngn Grass Fed Rib Eyes. Grain ni lembu makan bijiran sahaja and grass makan rumput semata. ooooo ade beza juga lembu2 ni. heh...







so..untuk appetizer aku oder this mushroom soup. ni mushroom paling sedap penah aku makan setakat ni. tak mahal nau RM8.90 je tp salunya aku kena RM6.90. mangkuk dia besar sikit je dari yg selalu. tak kisah laa....sebab rasa dia superb! sukeeeeeeee :-)


before this kami penah ke Big Plate kat subang. ramai orang cakap sedap. tp bila sampai sana....hampeh. siyes rasa tetipu. mushroom sup dia buh dalam roti yg dikorek. oklaaa kreatif...tp rasa dia...sedap lagi kot campbell soup aku kat uma. masa tu weollss order steak ngn garden salad. lagi hancussss when kat plate tu ade 3kpg daging steak yg alahaiiiiiiiiii nipis, kecik dan liat. garden nye pasal...penuh laa plate ngn sayur2 yg melambak tp sos nye ciput. harga rm25++. rasa mcm kambeng da makan rumput. frust giler okeh....








harga dia standard and bebaloi laa dengan menu yg disediakan. kalau harga ko mencekik tp steak ko buat mcm Big Plate tu mmg dpt maki laaa hujung nya.






tempat dia selesa...and feel koboi tu tenang gitew. beza ngn rodeo steakhouse...aku suka lagi toowoomba ni. hehehe kat sini dorang jugak jual daging segar. so bole beli ngn dorang juge. selain steak ade juga salmon..chikcken burger and spagetti. so byk pilihan...order jer.











So laki aku order special mixed grill RM32.90. waiter dia tanya percentage of cook? laki aku bole laa tcengang2 padahal dia melantak western berpuluh kali dari aku pn xtau. ntah apa2 tau...ko tau aku jawap kan ape? aku kata well done! hahaha da tu je yg aku tau....wakakakaka nk selamat aku ckp laa well done. buat nye ckp 70% ke apa kan...xpandai nk makan steak yg masak nye separuh2. tekak aku tak kasi.



tgk steak dia haaa.....mcm ni laaa baru bebaloi kena paw RM33. plating cantik...menarik dan menyelerakan. oh woowwwww tingin nak ade pinggan cmni. pegi IKEA ritu cari tak jumpe. asal pegi takde...bila tak pegi ada pulak. coi






yang ni aku punya. Lamb Rack well done juga. best giler!!!!!! kenyang dan puashati. best! best! daging dia even well done..rasa lamby dia juicy...moist gitew. da laa tebal...lembut and perfectly cook. pecaya laa kalau aku cakap sedap.....betul laaa sedap. kihkihkih






lamb ni ade 4 keping. banyak x? puashati sangat dapat mkn tpt mcm ni. nak bayar pun tak laa rasa mcm menyesal ke apa kan. hahaha...


alhamdullilah.....kenyang. overall this place mmg sgt direkemen pada sepa2 yg suka western. my hubby said this is better than victoria station. perghhhh da kantoi depan bini....kau makan victoria tak ajak aku bang! bila kau pegi? pegi ngan sepa?! nk mengamuk lebih2 pun xleh sbb da kenyang. klu tga lapar mau tebalik meja tu. rupanya pg makan ngn budak opis ramai2. cissss.....







close up sikit utk tatapan sendiri. mcm biasa aku otometik lapar dan masih teringat2 kesedapan lamb rack ni.




p/s:  4/5 stars for TooWooMba!


Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

2 comments:

  1. nampak sedap giler..harga pon murah...kat ne ni kak??

    ReplyDelete
  2. mamiween...ni kat keyell. kalau korang turun keyell bole laa singgah. mmg sedap and best!

    ReplyDelete