Thursday, May 24, 2012

Satu Per Satu





Terharu aku pada kawan2 yg offer macam2 produk bagi merealisasikan impian aku nak jadi seorang mak. thank u....thank u....thank u....



Tapi.......ade tapi yer. let me finish produk yg ada depan mata dulu. then....da abis baru laa korang datang jual produk lain yer. makin hari makin laaa melambak promo and iklan sana sini suggest aku mcm2. aku ni manusia...kasi laa test satu dulu. kot ye laaa nak melakukan produk khennnn...so jan lelebey sgt sbb obvious giler nanti. 



since my husben pun beriya2 suh aku try...tawakal jelaa mak yer. kira bulan ni agak kencang laa aku membeli belah ubat-ubatan. agak2 nampak aku cicah biskut mayat ngan melo tu..paham2 saja. jan tegur! hahahaha



1. Shaklee ESP




ESP adalah protein. Sel kita terbina dari protein, dan memang kita boleh dapatkan protein dari ikan, daging, telur dan ayam serta sumber kekacang namun tanpa kita sedari keperluan protein adalah sangat tinggi untuk pembentukan sel dalam tubuh kita dan kekangan yang kita hadapi juga tinggi. Iaitu protein hanya hidup pada suhu lebih kurang 37 darjah celcius yang bersamaan dengan suhu badan kita. Lebih dari itu protein mudah rosak dan kandungan asid amino mudah terjejas. 

Maka pengambilan ESP membantu kita mendapat khasiat
protein sebenarnya. Sel yang sihat dapat dihasilkan dengan cukup protein. Sel yang sihat membantu penyerapan vitamin dan galian lain dapat dilakukan dengan optimum. Maka kita akan lebih sihat dan merasakan nikmat kesihatan yang sebenar. Ramai yang amalkan ESP mengakui keberkesanan pengambilan vitamin2 lain.  





*source http://www.rahsiavitamin.com/search/label/ESP



2. GLA Complex




fungsi dan khasiat GLA:
# Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
# Membantu meningkatkan kesuburan - for those trying to conceive baby!

# Melegakan PMS (sindrom pra-haid) - abdominal pain, breast pain

# Membantu dalam menangani
menopus
# Menguatkan kuku dan rambut
(*yang ni mmg aku nak sangat2 tgk keberkesanan nye)
# Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri

# Membantu menangai ekzema

# Melegakan simptom akibat artritis reumatoid

# Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri

# Menguatkan imuniti tubuh

# Memperlahankan proses penuaan

# Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung

# Mengawal kencing manis dan darah tinggi

# Mengawal kolesterol

# Untuk fungsi saraf
 *source http://www.rahsiavitamin.com/search/label/ESP


3. jus delima






Tahukah anda bahawa buah delima mempunyai khasiat yang jarang diketahui oleh kebanyakan orang? Ia adalah buah syurga dan diberitakan di dalam Al-Quran sebanyak 3 kali. Khasiat perubatan delima sudah dijumpai sejak 8000 tahun dahulu oleh masyarakat Parsi Purba (Iran).
Buah delima menjadi simbol kesuburan bagi perkahwinan masyarakat di Timur Tengah. Manakala dalam agama Kristian, buah delima menjadi simbol kebangkitan semula dan kehidupan yang kekal serta dalam agama Buddha, buah delima dikatakan buah yang berkat selain daripada buah limau dan pic. Di China pula, buah delima menjadi satu simbol kesuburan, rezeki yang melimpah ruah, keturunan yang ramai dan masa depan yang diberkati.
Namun, dalam Islam, buah delima merupakan salah satu buah yang terdapat di dalam syurga yang dikurniakan Allah sebagai rezeki yang boleh dinikmati oleh umat manusia yang menunjukkan tanda- tanda kekuasaanNya sebagaimana yang termaktub dalam firmanNya di dalam surah al An’am ayat 99 dan ayat 141.


Mengikut sejarah, buah delima secara tradisionalnya melambangkan kesuburan. Buah delima telah ditanam di Mesir sebelum zaman Nabi Musa. Ia telah ditemui di lembah Indus pada zaman awal dan terdapat perkataan Sanskrit untuk delima.
Antara Khasiat Buah Delima ialah:
  • Melawan penyakit gout
  • Mengurangkan batuk dan menghilangkan kahak
  • Merawat ‘sinus’
  • Meningkatkan tenaga
  • Menguatkan sistem penghadaman, membersihkan usus dan mengeluarkan keracunan badan
  • Mengatasi penyakit anemia dengan membekalkan zat besi yang secukupnya
  • Menormalkan fungsi hati
  • Menstabilkan peredaran darah
  • Merawat cirit birit, sakit telinga, pandangan kabur, sakit gusi
  • Mencuci darah kotor
  • Antioksida yang tinggi
  • Menstabilkan paras kolesterol
  • Mencegah penyakit jantung
  • Mencegah penyakit barah
  • Merangsang tenaga batin
Jika kita lihat pada khasiat buah delima banyak penyakit yang boleh dirawat melaluinya. Amalan minum pati delima setiap hari akan mengurangkan risiko penyakit yang berbahaya.
 *source http://rezqi.com/khasiat-buah-delima-dan-pati-delima



4. netox tea



Product Functions
  • Reduces body weight and maintains an ideal body shape
  • Stimulates peristaltic bowel movement to remove excessive toxins, fat and cholesterol
  • Relieves constipation, flatulence and bloated tummy
  • Improves the functions of detoxification organs
  • Strengthens immunity
  • Improves face complexion
  • Promotes radiant beauty and health from within
 The advantages of colon detoxifying
  • Lose weight and/ or control weight
  • Overcome or relieve constipation and improve bowel disorders
  • Prevent, eliminate and reduce frequency and intensity of headaches
  • Improve digestion and absorption of nutrients
  • Boost body immune function and reduce risk of infection
  • Purify the blood
  • Improve emotional health and stress tolerance
  • Regain mental sharpness and think more clearly
  • Achieve a sense of wellbeing
  • Achieve a clearer skin and radiant complexion
  • Improve sleep quality and feel more refreshed
  • Scavenge free radicals and remove toxins
  • Improve energy levels and restore vitality
 *source http://nhdetoxlim.com/clenxtea_intro.html







Amacam....banyak tak? banyak2 benda teh tu aku rasa paling kaw2 dia punya berak. tapi...sakit berak dia xlaa mcm teh orang kampung tu. dia mcm....kau sakit perut nak berak yang biasa mcm pagi2 kita buang tu. dia juga bagus utk buang toksin dan lemak blebihan. setakat ni aku turun tak seberapa. sebab...kalah ngan juadah kat opis. kelessss x alasan mak?


semua barang2 kesihatan ni takde laa aku telan skali gus. satu per satu and most important aku da check ngan doc before makan benda2 ni. dorang ni cakap aku baik ati sangat pegi beli......bukan masalah aku baik ke ape....ntahlaaaa...serba salah kerna some of them are my frenz and aku juga di dorong perasaan yang kunap melampau. so bukan salah si penjual 100%.


cuma yang jadi salah bila penjual terlebih over and terlebih annoying when si penjual tu kaitkan masalah aku yg belum berjaya preggy ni ngn keberkesanan ubat mereka.


lama2 memang aku bole kasi ko makan penampar aku. FREE....


Sekian info hari ni.




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment