Friday, May 25, 2012

Roses Everywhere








Order from a lovely kakak for her adik wedding. Untung nye ada kakak mcm nie. sponsor kan kek adik. Kalau pot kawin pasni aku suh dia order je kat org lain. aku xnak buat. hahahaha eh xkoser aku. dulu aku kawin everything sdn.bhd....peluh2 ketty segala semua sendiri bikin ye adik. so...pasni ko kena merasa jugak cmne penatnye nak jadi raja sehari. *kejam


cakap je tapi dalam hati mana sanggup kan. da tu sorang je adik aku khennn....suka laa kalau ko tau aku nak sponsor. so this is our weekend end..BAKING. this time..pembikinan nye agak challenging sebab tiba2 karen takde. keles tak mak hayem? 


kuar peluh jantan kau..mana aku nak cari power time2 crucial macam ni. berdoa...berdoa....berdoa.....dan betenang. alhamdullilah kejap je power cut and we are manage to finish the cakes. aku da pikir nak angkut segala tok nenek oven bagai.



Si Asim. Pengkritik bebas. *asim=masam


Pengkritik ni baru dapat mulut dan kaki. Bising dia menghiburkan. abis kek aku dia nak tepuk2x. muhahaha pantang tgk org dia nak kejar and mintak dukung. sebab dia baby lagi...so dukung laaa kau. kalau tak cik ngah buat2 tak prasan je kat kamu. skang ni aku tga nak servey playhouse utk si asim ni.


senang sikit dia nak wat job kalau ade playhouse tu. nak tgolek ke apa...suka hati kau laa nak. kesian plak bila dia nak bebas asik terbabas. rumah aku ni xde karpet. pakai tikar kayu tu je. kalau  jatuh ke apa...tak ke jendul? mmmm tak tau nak cari kat mana. yang ada from china. saja nak beli kasi pinjam...esok2 kau dapat kazen baru cik ngah amik balik. hahahaha



 




Alhamdullilah....selamat sudah pembikinan 3-tier cakes. Lega dan enjoy sangat buat cake ni. Lupa plak nak timbang kek ni. Base kek saja over 2 kilos. every tier berlainan recipes. I took the challenge so i'll know what my levels are. Thanks to my lovely friend..thanks for ur trust. I heart u lah! :-p







 Bottom Chocolate Moist Cake
2nd Layer Cappucino Cake
Top Carrot Cake





Ni laa pestaime aku g wedding orang......aku terberangan sendiri tgk pelamin dia yg sangat gorjes! kena plak ngan kek aku kan...roses. seriously...suka gile tgk pelamin dia ni haaa. kombinasi warna bunga yang menarik. rasa nak kawin balik ok. naik seri sangat pelamin dorang ni. jeles...sangat jeles. terasa aku mcm kawin zaman veteren2. cissss.....





Happy Newlyweds Hajar & Partner. I hope u enjoy the cakes and semoga berbahagia berdua hingga ke syurga. Amin



Thanks and many thanks!



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment