Thursday, May 10, 2012

Rabak




Sejak2 nak buang lemak ni kemain laaa aku mendaftarkan diri kat kelab join main badminton. sekali seminggu je pun...harap bole laaa join tanpa miss. puasati weh bila badan kuar peluh bebaldi....eh tak bebaldi tu tipu...lenjan satu badan tu ye betul. mesti rasa badan mcm ringan sikit. tp kalau blk uma timbang tak turun pun? muhahahahahaha



Mak sedar diri nyah...badan da gedempal gini bsukan seminggu skali..ada hati sekali main bole lose 2 kilos. ceh...aku bole je book main 2x a weeks tp kawasan tpt ktorg main tu 'panas' sikit. sometimes buat aku pikir 2-3x nak pegi. tempat tu quite gelap even keliling tu uma banyak. last month bf aku kete dia da kena pecah...abs lappy..henpon dan segala bagai lesap. tingkap pecah satu hal....seb baik wallet dia bawak. tinggal lappy dlm kete tu mmg da terang salah sendiri. da takdir nak terjadi. redho laaa nak...



Cuma...aku hairan....budak2 ni ckp kat situ area panas and seminggu tu smp 2-3 kes pecah uma..pecah kete. pelik plak apesal polis tak buat rondaan kan da tau tpt tu panas...opismate aku ckp sometimes mangsa2 ni tak buat repot polis..so bila teda repot polis maka....polis anggap takde apa2 laa kot. not serious....maybe. sorang member lg ckp 'biasalaaaa....kes tu tak glamer. cuba kau hilang 200k....baru laa bagai nak mati polis bantu kau'. no komen....



kalau aku ade kuasa super saiya..lama da aku menyamar kan and buat trick kat pencuri2 ni. nyorok dalam kete...then letak lappy ke or something yg dorang bole detect ada barang bharga. pastu...cekup laaa dorang! bole pakai ke idea ni? berangan laaa lagi..celah mana ntah ade super saiya' tu. yelaa lately banyak gila kes curi2 pecah2 ni...risau aku.  even aku dok kuates tentera ni pun tidaklah dijamin 250% uma kau selamat dan pencuri xleh nak masuk. nama je MP tu kawal ketat kat main entrance.....but still ade je uma kena kopak. baru2 ni my neighboor...2nd time kena. lappy hilang...mau aku tak kecut dok sini. mana2 je sama...kena double extra hati2 dan beringat selalu bahawa pencuri ni akal dia banyak.




kejadian tu semua blaku dalam masa sehari..and hari tu jugak kasut sport aku koyak. macam sadin kena sagat pun ade. eeiiiii yekkkkkk....hahahahaha gila kau. nmpk sangat jarang bsokan...smp kasut da reput baru nak pakai. patut laa aku rasa angin je...rupanya da senyum kasut ni! siot tol laaaa.......satu hal plak nak cari kasut baru. mengada2 punya kaki....time ni laaa koyak laa ketat sebelah laaa. kalau ade harga rm19.90 bole laa aku sebat dua pasang.








Jadi aku gunakan kuasa isteri mengada2 tahap penguin. mak request ngn suami nak kasut sport baru. balik je terus mengadu and tunjuk bukti pada dia. yeah......he said 'masih bole pakai lagi ni. esok anta tukang kasut. kalau jahit ni kang elok laa'. sian aku....sbb request tak dpt...rasa mcm penguin kena buli jalan tkengkang2 masuk bilik.


kau tak kesian kat aku ke bang.....?????? sampai hati mu...meh kasi aku lirik ameng spring...sobs...sobs....







ok...xpe...xpe....sok aku g uma mak..geledah gobok kasut. mana tau ade kasut sport yg masih muat dan available lagi. aiseh...rupa kedekut da gaya ni. bukan apa...nak pakai pun sekali sekala. ntah2 aku join badminton sebulan dua je...esok2 hangat2 taik hayemmss.




bai





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment