Friday, May 25, 2012

Kali ke-2




Tak penah dibuat orang sambut besday dua kali. suami mengada2. hahahaha so kali ni baru laaa resmi besday boy potong kek yang diidamkan. suka lah tu kan?











I made him Red Velvet....seperti yang diminta. Puasati skang? harap kau suka sampai termimpi2. this time aku bake pakai loyang kecik je. malas nak buat banyak. sebab itu dapat laaa 4 layer skali gus.






Seb baik laki mak ckp sedap and minta bawak pegi opis dia. haaa yg ni miracle ok. dia xpenah mintak suh bawak kan apa2 desserts g opis dia selain mee goreng..nasi lemak dan sbgnya. aku mcm.....really? really 44x kali. risau aku....yelaaa maybe tekak dia je sedap. orang lain pny tekak aku xtau. so aku redho jelaa cut 6 slices and pack kan terus.



 yang ni dia punya. makan sambil main game bola. feel katanya. *pitam



So ada balance about 2 slices cmtu laa. aku da niat nak kasi kat kak nyomel. yelaaa last day dia jadi neybor aku khen. and i believe that my hubby will never ask for his cake again. dia ni paten tak makan berulang. aku ngan selamber laaa agih2 kan kek kasi jiran tetangga. Lagipun aku tak suka simpan kek lama2. mana sedap. baik dikongsi ramai kan. 


  
 mintak beriya kan...makan nye 1 slice je. tu pun potong mcm jaga badan




dan tak disangka2...tetiba pakcik ni tanya 'red velvet ada lagi kan?'


Gulp...telan air liur sekarang dan fikirkan jawapan yg munasabah utk bela diri.


Gagal.....


Dia punya tahap kecewa tu mcm ibu mengandung yg mengidam tau. aiyaaaaa........aku yg tak bole tido sebab mengenangkan tindakan aku. tapi......kau pun satu bang. apesal ko tak warning masa aku potong2 kek tu. kasi laa hint suh tinggalkan 2 slice ke 1/2 slice ke or tinggalkan krim cheese kat papan je ke.....hurmmmm







Nampaknye....in 1 weeks from now..akan ada lagi RV in the house. urrggghhhhhh...harap aku bole tahan menangani tebiat suami kesayangan. u'r so unpredictable laa laling....u memang suka nau buli isteri kan? u tau kan isteri ni suci..putih murni? nape nak buli??????? hikhikhikhik ok gurau2....for u...anything baby :-)


I love u with all my heart. Muaaccchhhh2x!!!






p/s: RV kali ni mmg best and moist. ada peningkatan :-)





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

1 comment: