Thursday, May 17, 2012

Happy Birthday Sayang




Its my baby besday....hemoh...hemoh...








baby laaa eh? ye....dia ni baby kesayangan aku..always and forever. Hepi besday sayang yang ke- 29. sorry laaa syg tak sempat nak buat apa2 since busy nak mam lately. i think he will understand :-)



laki aku ni kalau masuk bulan 5 je dia nye tebiat manja lain macam sikit. da laaa besday tga bulan...hadoi pening aku. but seriously.....besday dia kali ni aku terlupa. tlalu sibuk laaa konon kan...bukan lupa nak wish...tapi lupa nak prepare cake utk dia. he's reminding me about it from the 1st May lagi. mcm mana laaa aku bole lupa kan.



aku plan nak suprise kan dia....rupanya aku yg terseprise. everything tak kena...bahan nak baking short tetiba and tetiba juga almost bakery supplier yg aku pegi edible image Arsenal yg besar tu habis. padan laa muka kan....xpelaaa xde rezeki. kata merai sebulan kan...mengalahkan pegantin baru der...



so for his besday..aku buat kan carrot cake which laki aku ckp dia suka kek ni. dia yg cakap...bukan aku suka2 puji kek sendiri. hahahaha tapi kan....aku rasa mcm xbest je masa bake this cake. macam xsedap hati gitu. ntah apesal....tapi aku teruskan jugak walaupun mata aku nak tekatup...ngantuk ooiii! haha



gigih laaa aku nak cilibret hari kebesaran ko kan. asal time besday je selera kemain kunap. dinner aku da masak nasi beriyani. tup2 tengah malam kau request maggi ayam. sok pagi...kau mintak aku buatkan bekal mee goreng ke opis. wah...wah....bertuah nye org sambut besday ni. aku bukan apa...baik layan kan je. dari dia mintak yg bukan2 kan. setakat nk mintak makan no problem laa bang. insyaallah masih mampu...ekekeke



bila kek da siap.....and serve to him.....aku pn gedik2 laaa say SUPRISE! poyo eh...



tau dia ckp apa...?


'kek apa ni? bila pulak kita ckp suka kek carrot?????. i'm requesting Red Velvet laa...'



Adakah aku sudah terlalu tua? aku pelupa...atau ini hanya kerenah besday boy? tak tau nk ckp apa when laki aku ckp dia yxsuka kek sayur ni. what to do? 



kecik ati? ofkos laaa....


sendu? pasti.....


sentap? wajibalghunnah...




seingat aku...mmg dia sebut carrot cake! demmmmmmmmm......frust betul laa. dia makan jugak kek aku tu cuma aku paham yg dia nk aku bake RV tu again. kira mcm tak puashati laa ni. mintak lain dapat lain. eeeeiiiiiiiii geram nye.....last year aku tak buat pn kek utk dia. complain laaa....org lain nye besday kemain kek gabak2...kek DIY bagai. time dia...kek kedai pistachios je. this time bila aku buat...leh plak ko kata aku salah buat kek? sabar nok..sabar!





mencabar keimanan betul laaa dia ni.

maybe....dia nak test aku. or dia...

mmg saje nak buli aku...or dia mmg mcmni. unpredictable....
  









so....ke opis laaa kek ni jawab nye. tiada pembaziran ye anak2. walaupun hati mak terluka sikit....terubat laa bila kat opis masing2 gigih abiskan kek ni. tima kasih laaa sudi jadi tester aku. muhahaha



da laaa menyentap kan aku....ada hati tu nak request present. kan aku da ckp bang...aku kasi ko spender cap pagoda je. xyah nak berangan since ko pun kondem kek aku kan. so...aku buat2 laaa tertido masa ko menyuarakan hadiah idaman hati. rasakan.....cilibret laaa besday ko ni sebulan sorang2.



tau dia mintak apa?

































































bukan buat2 tetido lagi....aku buat2 tak dengar dan buat2 tak ingat langsung sebutir pun apa ko ckp. hahahahahaha :-p


gugur rambut nak kasi ko benda alah ni.


sorry eh....NO





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

2 comments: