Tuesday, April 03, 2012

Wrap and Cover






source by : http://jajazack.blogspot.com




Faham the konsep?  



Tujuan entri ni bukan lah sebab nak tunjuk bagus atau alim. sebab aku bukan lah alim sangat. hari2 aku berdoa supaya aku juga akan berubah dan menjadi lebih baik dari dulu. aku bedoa supaya aku tidak bcakap besar...hipokrit dan sombong.



Cuma aku tak berapa nak paham dengan orang yang suka menegur dan berdakwah...with wrong approaches. means....kau nak tunjuk yg kau bagus sangat and easily kau sound org tu?????? aku tak pertikai umur kau yang sememangnya obviously childish. but....kalau nak tunjuk intelligent and berilmiah..biar lah diri tu betul2 berilmu sebelum nak show off 'aku paling bagus aku paling sopan aku paling menutup aurat'



Aku tak marah kalau ko nk sound aku. Thanks sbb sedarkan aku....tapi aku nak tgelak besar bila kau nak ajar orang tapi kau tak cermin diri tu dulu. tak sangka...masih ada lagi orang yang mcm ni. 


kau tegur....kau kutuk. betul ke cara mcmni? kau tegur...kau banding2 kan ngan cara mak bapak kau didik kau. betul ke cara ni? complete sangat ke mak bapak kau ajar tu? bukan aku nak salahkan mak bapak ko. cuma aku wonder orang macam kau ni like da xde sendi2 malu. selamber bantai je tapi tak sedar sebenarnya diri kau jugak banyak kekurangan dan perlu dibaiki.



aku ni jenis iman tak berapa nak betul lagi. aku tak hipokrit. aku berterus terang bahawa aku adalah sekian..sekian..sekian...aku ni gemok. nak cari baju..sometimes susah and bukan niat pun nak pakai ketat2 mcm nangka. Please my dear...cermin laaa diri tu sebelum kau nak tarbiah kan org. 



kau claim bahawa kau sudah menutup aurat. tak biasa pakai baju lengan pendek. baju kau salu labuh bawah bontot. but....cuba kau tgk labuh kau tu spesis apa? selama aku tgk ni....xpenah longgar. KETAT sampai kadang tu nampak alur spender. kau xbiasa pakai suar pendek tak pakai skirt bla..bla..bla sebab mak bapak xajar. but still jugak baju2 kau tu macam nangka aku tgk. So..apa makna nya di sini?



kau bebulu tgk pempuan free hair...tetek besar. pakaian sendat2. bebulusss sampai merimaskan kau. kira menggangu emosi kau laa ni. tapi......kau tak tgk cermin ke tudung kau tu paras apa? baju da muat2...tudung plak mmg atas dada. susah jugak nak tolerate ngan orang mcm ni. ikut sedap dia jelaa nak saun2 bagai. Pfftttt!



and bila ade org tegur kau pulak bahawa pakaian kau adalah sekian...sekian...sekian....kau cantas plak org tu and still menegakkan kebenaran yang kau sudah complete menutup aurat. dan masih ada hati lagi nak menegur orang. tegur saja xpe...ni siap perli. Motif???





p/s: muhasabah diri jap




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment