Sunday, April 15, 2012

Ice Cream Cake 2nd Trial




Amacam???


ade improvement tak? 





Resipi nya mudah. sangat mudah. untuk sponge cake aku amik dari sini. kalau tgk pada page yang aku refer....geram je tgk dia buat mango sponge tu. drooling nye!!!!! ok done...will put on my senarai kek 2012. eh poyo.



Cake ni aku buh mocha paste sebab nk wat ice cream coklat. so rasa dia ala2 mocha+choc. this time for the ice cream aku buat sendiri. senang sangat nak buat dia. takde laaa rasa mcm baskin robin. tp utk kepuasan diri mmg bebaloi utk dicuba. thanks pada orang yg share resipi ice cream ni.


Recipe taken from here.


Bahan2 for ice cream:
  • 2 1/2 cup - Dutchlady full cream milk perisa coklat
  • 2 1/2 cup - Nestle coffemate creamer powder
  • 1 packet kecil - biskut Oreo tanpa cream
  • coklat chip and badam for topping atas.

Cara-cara: 

  1. Masukkan susu coklat dan coffeemate ke dlm blender dan blend sehingga 5 minit. Masukkan 2-3 keping biskut oreo dan blend lagi hingga sebati. Tak payah letak gula sbb biskut dah manis.
  2. Masukkan dlm peti sejuk beku lebih kurang 2 jam atau sebelum membeku, kluarkan dan blend sekali lagi. Patah-patahkan biskut oreo selebihnya dan campurkan dalam aiskrim dan tabur sedikit untuk topping.
  3. Masukkan dlm peti sejuk beku semalaman. 


See? easy and anyone bole buat sendiri. hehehe



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment