Sunday, April 08, 2012

Dating




Semalam aku berdatingan ngan suami. 


Kami juga mengajak kawan kampung utk sama2 berdatingan. memandangkan kitaorg memiliki status yang sama...sharing benda yang sama...dan membuat luahan pun sama2. kira close frenz dorang ni since i'm married with pak ajiz. Aidah and Wan. 







Malam tadi aku menggedik nak pegi naik Taming Sari ngan River Cruise. kalau blk melaka tanpa kuar bejalan2..maka tiada erti pulang ke kampung. baik dok KL tido. orang lain rebut2 nak dtg melaka sampai jem laa kekdahnya. tak kan org kampung nak diam diri je kan. kena laaa join skali. biar jem sampai doblas tga malam. malam minggu kata nya.



sebab jem laaa kitaorg almost miss the last trip utk naik taming sari. last ticket dia jam 10.30 malam and harga pun tak sama ngan siang. kalau siang rm10 malam tambah rm5. si Wan ni cakap masa org queue jam 9 malam tadi dorang kasi air mineral ngan and marble kek sepeket. aku xtau laa Wan ni kencing aku ke apa. tapi macam betul. hahahaha


we'ollss dapat magnet taming sari je. oklaaa tu kan dari zero. seb baik sempat beli tiket and we're the last group yang dapat naik. hew...hew...seb baik kan...kalau tak bole moody dibuatnya. muncung aku bole cecah minima 7cm. penat2 kuar last2 dapat asap...menyirap je kang.










senyum...jan tak senyum bang. kau belum tau langit tinggi ke rendah. kahkahkahkah laki aku ni buat lawak betul. aku rasa dia ni xdelaaa gayat sangat. tapi cara dia mcm tak bole layan ketinggian langsung. 


mula laa peel drama dia kat dalam ni. dia cuak sebenarnya...tp nak buang rasa cuak tu dia menakut2kan aku by saying 'kalau laaa tetiba benda ni stuck kat atas....kalau lah benda tiba2 turun laju tak leh kontrol


mmg ade gaya nak kena picit tetek pakcik sorang ni. annoying gila....cuba kau betenang mcm aku ni bang. nikmati panorama malam kat melaka. 


but actually...taming sari ni aku rasa kalau naik waktu malam..lain macam skit. means....dia nye seriau tu lain. tak tau laa apesal. before this aku naik siang..aku rasa biasa je. tak gayat.


ni kan...aku rasa mcm loya dan nak pitam. nak muntah pun ada. eh over mak! even ada lampu2 tapi once dia naik skit2 kau akan rasa seolah2 lampu2 tu semua makin jauh dan dunia akan gelap. eeeiiiiiiiii imaginasi melampau





tenang tak aku? buat2 laaa main henpon....






time ni tower da naik separuh tinggi. aku tgk pakcik ni da masam wajahnya. aku rasa...oh kelakar! cmne kau nak naik kapal terbang kalau gayat? member 2 orang tu selamba steady je. jap2 camwhore dorang laki bini.


laki aku ni da mula laaa pegang sana pegang sini. aku rasa mst dia beristighfar 100x kali turun naik. muhahahaha ok2laaaa tak buli. sini meh peluk bucuk2 bacin...takut eh? tulaaa takutkan orang lagi. skang sepa yang susa...bini kau jugak.



taming sari ni berketinggian 110 meter dan able to view 80 meter. kalau siang tu bole nampak laa laut semua. tower ni akan berpusing kat atas 360 darjah selama 10 minit. slow je dia pusing so...kita bole tgk keliling melaka ni cmne. 


nampak laa River Cruise nye port. bole tahan ramai naik boat tu...bayangkan boat masing2 jarak nye dekat2 je. punya laaa ramai pelancong. ke orang kampung je atas boat tu?



selama 10 minit kat atas...laki aku ni tak keruan. perasaan dia seakan-akan setengah jam. kesian plak tgk dia. dalam tower ni ada ekon...tp dia bpeluh2. aku pun naik cuak da....ape kes laaa mamat ni. seriously...dia mmg gayat tahap 10/10. cmne nak naik belon pasni? nasib laa ko bang...tinggal je. biar aku holiday alone. 


eh......tak bole..tak bole...nanti kering sorang2.


seb baik si Wan ni snap kan gambar. dia pun aku tgk mcm gayat2 je dok tinggi ni? navy bukan salu kena panjat atas kapal ke? pakinson ko amik gambar aku. and bila aku tgk balik gambar tu.........















































ini tak kelakar da. kesian lagi ade. kesian kat aku. dia yang gayat...tapi yang sakit bini dia. kemain picit lagi peha aku. muka da senyum dalam kesenduan nama nye. da..da...tak yah naik lagi pasni.






p/s: jan ngompol malam ni da ler....


*ngompol = kencing malam







Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment