Saturday, March 17, 2012

Selamat Tinggal










ni kenangan aku masa mula2 kawin dulu. TV....


TV ni gila babeng punya berat. 29 inci kekdahnye tapi gemuk nak mampus. nak putus urat angkat masuk kete. bukan aku laa yang angkat pun. aku pegang bucu je. da lama aku bela TV rosak ni. so dari semak dalam uma baik laa buat sesuatu yg mdatang untung. beli rm399 lupus timbang rm7 dpt pulang modal. untung eh? lepas aku lupus aku kol cik usin ckp laaa da selamat humbam kat tpt recycle. bapak aku ckp moto2 dlm tv and vacuum tu dicabut. so bila timbang dia kira moto tu lain harganya. baru nak bgtau ke? alahaiiiii bapak



vacuum yang dilupus ni pun sama tak bole pakai da. dia mcm vacuum kat car wash tp paten dia rupa macam ala2 R2D2 starwars tu haaa. susa ok nak sedut habuk. tu mak metua aku kasi...maaflaa mak da jual kat besi buruk. dia tak bole bkhidmat lagi....tua da moto nya. sedih plak masa tinggal kan tapak recycle tu....aku asik pandang je TV gabak yg disayangi. tp apakan daya.....skg zaman tv nipis. kalau aku repair pn tak guna. esok lusa meletop lagi. sobs...sobs...



lepas buat pelupusan...terus laki aku cakap LAPAR. taktik semua ni..taktik! dia ni memang ske meracun semangat diet aku. lama2...hancur sebuah diet yang dipertahankan. we went to Ayam Penyet. aku tak laaa suka gila makanan dia....cuma tekak aku kena ngan cara masakan dia. tapi ayam penyet yg aku pegi ni best sebab makanan dia ade set. kalau pegi branch kat Wangsa Walk...mmg hampeh! kering tekak aku makan nasi xde kuah.






yang kitorang pegi ni branch di sri gombak. tersangat laa dekat ngan uma cik june...tp jauh dari uma aku. hahaha sanggup. menu2 dia banyak choice and penjimatan. aku amik set ayam penyet. nasi, ayam set and ice lemon tea. air dia bukan cawan kecik..gelas puashati punya peten. tempat pun selesa. parking pun senang.



mula2 nak amik ni. tapi lepas gosok2 mata...baru terbit perasaan seb baik tak oder ITIK







sayur lemak pucuk ubi ni aku add-on. ni pun not bad rasanya. laki aku amik daging rendang. daging dia mmg sebuku dia bagi. besar and sangat kenyang melantak di sini. dinner? no need. hehehe






aku ingat nak plan bawak mak abah makan kat sini. saja2 nak kasi org pure jawa test sikit. mesti laa mak aku suka kan? dulu2 aku rasa bapak aku kedekut. nak belanja anak makan luar pun xkasi. sebab masa tu aku bengap tak tau bapak ko jimat2 utk korang adik beradik. kisah lama...yang penting orang2 tua ku skang pantang dengar anak2 nak melabur sikit kat dorang. kau belanja laa aiskrim skalipun...sure suke punya. sebab tu masa aku bawak kek red velvet mak aku punya senyuman kemain lagi.


senang hati tak kalau mak bapak gembira? syukurlah








Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

1 comment: