Thursday, March 01, 2012

Riadah




entri basian.


ni pak usin punye keje suh anak2 dia pegi main boling anjuran opis dia. oklaaa beriadah sambil melepak2 besama ahli keluarga kata. actually boling ni pun mmg feveret. tak le bagus pun main tapi not bad. eh memuji diri plak. 


untuk riadah kali ni aku da ready macam2. ala2 piknik githewww.....i'm prepared cocktail cake ngn nasi lemak. mak abah bawak nugget2 dan air kotak. amacam? feeling mcm pegi pantai x? kau ni pegi pusat boling nyah...bukan pegi potdiksen! walau hati ni mcm malas tapi aku complete bawak tikar semua. mana laa tau bole bersila dalam pusat boling. paling x pun....dok laa kat tepi2 rumput ke jadi bangla keje konkrit kejap.



oh..nevermind. janji perut ahli keluarga kenyang dan gembira. 4 taun lepas geng MAS bapak aku ni buat boling tournament kat sunway piramid. yang tu mmg best laa tempat dia. manyak syokkk and main smp jari2 meletup2 sakit. 4 frame kata nya.....sbb baik main tu ari sabtu. so ahad da lepak. but this time xde contest ke apa...main saja2. riadah anak2 githewww. event kali ni buat kat Monterez Golf Club kat subang. tempat dia mcm sorok sikit and x expect dalam padang golf ade boling centre. keleesss? xbape sangat laa sbb tempat dia kecik and macam da lama jugaklaa. utk buat baling2 ayam ok. for tournament........errkkkk xmasuk pun xpe. eh belagak poyos nye statement :-D




 


macam biasa....budak mok ni penyeri majlis. dia pandai bawak diri. tidak melalak ketakutan masa semorang meroyan baling boling. hanya mata tebeliak tekejut tengok pak ngah n cik ngah mcm badut tga buat sarkis. 5 kali baling...straight longkang.



tang bola dia mmg fail. sbb apa....ade 2 biji bola saiz 13. tapi ada sebijik tu xsama saiz lubang jarinya. cmne tu eh? sangsi aku ngan pusat boling ni. bahahahahaha



My faveret Doncett








gaya pose kecundang. 1st frame semua longkang. i repeat...semua LONGKANG. jadi mcm hero tamil yg frust laa ni kekdahnye tersadai tepi balkoni kenangkan nasib. tulaaa cakap besar lagi kannnnnnn. but masa 2nd frame laki aku ni buat suprise when phone dia bunyi and he is talking on phone sambil baling bola boling tu. and..........STRIKE. ok....kau cuma benasib baik je bang.










masih tak puas ati sebab sekali je strike. kan da ckp...tu nasib je. xkan laaa nk suh mak bapak, bini dan kak ipar buat2 kol ko semata2 nk strike kan? nehi...nehi....hahahahaha 


lama jugak laa ktorang bekampung kat sini....sehingga lapar barulaa masing2 mcm ribut nak abiskan cepat. kalau boleh nak baling 2 bijik skali gus. walaupun ni bukan tournament we'olss still dpt tpt ke-4 dgn beza 15 pin je ngn lain. ni baru main2 je.....kalau game betul? ecececece








ok da hint. jom balik! lagi lama kang ade plak karoke free petang2 kat situ. :-p





p/s: nasi lemak piknik tu last2 makan kat parking park. tercapai impian nak jadi bangla ramai2 makan tepi construction :-p




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment