Thursday, March 29, 2012

Pre Hornymoon II





Sambungan part I.



Malam after maghrib kami terus ke Tanjung Lumpur having dinner at Ana Ikan Bakar Petai which yang glamer giler masa JJCM hosted by Maria Tunku Sabri..kalau tak silap lah. kedai dia mmg superb fantastic ramaiiiiiiiiiiiiiiiiii. kesabaran penting bagi pelancong yang kebulur mcm kitorang.



Laki aku ni dari taun lepas dok ajak pegi kedai ni sbb dia ckp semorang review Ana Ikan Bakar ni glamer...sedap dan puas ati. taun ni baru ade rezeki nak jejak sini tau. sederet ngan kedai ni ade lagi kedai2 lain...tapi xramai. mmmm aku mcm kesian nak pegi je kedai yg xramai tu sbb pekerja dia siap panggil2 lagi tp teda pn org nak singgah situ. konon nk mbantu ekonomi orang laa ni kesahnya. 




Tapi kedai Ana ni da lama memanggil2....sorry yeh bang...next time insyaAllah aku try kedai ko. kami smp situ je terus nampak ade meja 0. so..jan belengah lagi..Ayuh!!!









Keje aku mcm biasa. duduk dan order je. yang pilih ikan semua laki aku yg buat. sebab dia lebih terer nk kenalpasti mana best mana x. kalau ko suh aku pilih...mmg aku tunjuk ikan yg basic (kembung). terus terang aku cakap...aku mmg xreti dan xtau jenis2 ikan. kalau bawak mak metua aku...ko tunjuk je ikan keturunan apa. mmg otai! bila pegi pasar basah tang lalu gerai ikan pasti aku jalan belakang skali. cuba lalu gerai ayam ke daging. tak sedar diri da tetinggal mak metua kat belakang jalan menonong je.






 Time ni sotong dia yang besar2 tu da abis. ramai tga tunggu staff dia topap sotong baru.








Aku amik ikan jenahak, sotong dan udang. ketam tu aku tak pandai makan. rugi kalau amik. beza btl kalau pegi kedai ikan bakar yg biasa. yelaa yang ni sah fresh2. mata pun cerah lagi kan. sotong dia pun paten yang besar dan panjang. ala2 sotong candat tu. sampai 2 ekor pakcik ni amik. udang 10 ekor. udang ni pn sama. mula2 aku tamak sbb rasa 10 ekor tu sikit. rupanya......udang tu gemok2 besar. ayat tamak standard 'ler....10 ketul je?'



kalau pegi ikan bakar ni standard laaa kena tgu lama skit kan. tapi aku rasa kali ni takde laa tgu lama sgt. sebab sementara ikan nak siap udang and sotong da bole hidang. kira mcm kau takde laaa kebulur sgt tgu semua lauk berejam2 kan. and kat ana ikan bakar ni...air 0 or sky juice dia FREE. so bole topap anytime.






Nampak tu ikan bakar dia.....lain dari yang lain kan?????? seriously sangat lah sedap! balik ni aku nak try buat sendiri. Bumbu ikan ni mmg terasa kelainan sampai aku makan mmg tak toleh2 lagi. sedap....sedap...otw balik hotel mmg ade harapan cium2 tangan sendiri. ketagih laa plak bunyi nye. muhahahaha

















Selain ikan....sotong ni mmg jd feveret aku. alahai kalau kt KL kan...even pegi kedai tomyam ke apa..mintak sotong goreng tepung...mesti kesudahan nya dpt sotong jemput2 atau cekodok sotong. sotong ni masa laki aku amik 2 ekor pun aku bising cakap xcukup. hahahahahahahaha dasar kuat makan. skali kau........silakan muntah kekenyangan.









time ni aku da riki2...mati laaa nak bayar kang. mampos mahal ni....tulaaa selera mcm Tan Sri. nak bayar da gigil. adelaaa kot dalam rm100+ ni...baru tingat nak buka purse check duit cukup ke tak. muhahahaha.....tapi ...tapi....tapi amatlah memeranjatkan kerana tak sampai 100 pn makan kat situ. which is aku rasa bebaloi2. yelaaa udang and sotong dia bukan yg anak2 eh...ni stok2 cukup sifat. teruja x? sian....jakun.



semua skali total hanya rm62 sahaja. alhamdullilah kenyang dan seronok benar jalan2 kali ni. ni antara JJCM aku yang paling best...syiok dan puas memenuhkan selera nafsu yang memanjang nak melantak.




hip..hip...buncittttt :-p




bai


Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment