Tuesday, March 06, 2012

Mamak Style!




Tara!!!! 





ok cukup. ni kuah dhal pertama aku bikin after my hubby request simple supper. tak simple pun bang? sebab aku kena tumis and rebus dulu kacang tu sampai lembut. nak tau x simple tu cmne? biskut cicah melo. aritu kemain janji ngan aku tanak supper and tanak susahkan aku. nak turun berat mcm aku tapi pemintaan kau ngalahkan orang yg mengidam. takpe...takpe....mak layan kan.







bab roti aku belum abis beguru ngan kak ipar aku. nak belajar buat roti canai sendiri. aku skang gile nak melantak roti canai kat tesco melaka. nama kedai dia hameed kalau tak salah. roti dia mmg feberet aku. lembut dan rangup. laki aku ckp aku kena manderem ngan mamak tu. mamak da tepek spender atas tepung sebelum nak tebor roti. siot punya statement. cakap jelaa ko xnak belanja aku. siyes memang selera aku laa roti dia. mabeles! aku tetap nak belajar buat roti canai sendiri walaupun lepas tu buat nye skali je seumur hidup. hahahaha







buat kuah dhal sangat lah mudah. sepa2 pun kalau da try mmg pasni buat sendiri je kuah tu. bole tambah banyak kali ala2 kat mamak. gugel je resipi pasti membantu korang sekalian! cuma untuk dhal ni bahan aku ade kurang sikit. which aku takde daun kari dan biji sawi. rasa nya kalau ade dua bahan ni mesti betambah mantop. suami pun sayang. eh







sekian. selamat mencuba uollsss!






Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment