Thursday, March 08, 2012

Last minute






waktu2 macam ni.....arrrghhhhh sepatutnya patik da tido. dan peluk2 laki patik.....akan tetapi........aku sedang berseronok ngan laki aku jugak dalam proses nak siapkan 500 cuppies yang comel ni. thanks bie....sebab sudi tolong isteri mu yg baik lagi comel ini. kena puji dia lebih sikit supaya dia lupa nak claim komisen tolong aku. herherher



buat cupcake ni lebih makan masa banding buat kek 5 biji. nak piping kena satu-satu and nak kena slot dalam bekas nya lagi. kebetulan week ni si pot keje...so semua keje aku lah handle sorang. aku amik cuti sehari utk topap barang and selebihnya mengemas dan melepak kat uma. bukan cuti buat kek. hahaha apa punya jadual laa kau ni bai. feel tu belum sampai kekdahnya. kang kalau bantai je tak jadi kek tu sepa nak jawab dan sepa nak makan? dan yg pasti aku kena bom ngan pot sebab membazir.





for bekas cupcake ni aku beli kat chowkit. tapiiiiiiii.........bekas ni tak cukup 7 penutup! cilaka punya peniaga. ok....my mistake jugak sebab tak kira kat kedai tu. agak2 laa jugak kan nak kira 500 box kat kedai. da le panas..electricity kedai tu putus ke apa tak tau lah. nasib baik laa bole kaver. anyway its quite murah and untung beli kat situ. apesal laaa dulu masa aku nak kawin aku tak penah tepikir chowkit?







cupcakes ni di order from my colleague. dia nak kawin and the theme is purple. aku buat  purple and light pink. topping dia buttercream biasa and kek vanilla. serioulsy mak da ngantuk skang ni and rasa nak kerusi ogawa. sangat suka sebab laki mak tolong buka kan box ni satu persatu and susun cantik2 dalam kotak besar. baru ko tau kan cmne penat aku buat selama ni. 



and selama 3 hari berturut aku dok uma mak aku. stay kat sana sebab oven mak aku besar. hihihi and beroperasi lepas waktu keje sahaja. so...mmg straight aku dok uma mak and laki aku makan laa sadin dan nasi bungkus. kesian? pada aku biasa je...sbb before aku buat job ni aku da mintak permission dia. sbb aku risau nnt makan minum terabai. ceh....eksyen gila mamat ni 'hey...ingat bie ni tak penah hidup bujang ke?!' fine....we'll see



kau masak nasik pun fail bang. kau sendiri tak nak makan nasi yg ko masak. adoyai suami....and masa nak pegi tu aku ckp laa 'bie...jan rindu sayang tau. sayang minta maaf sbb kali ni bie kena makan sendiri semua sendiri' ok tak ayat aku? tersentuh jiwa x? tapi pakcik ni selamba belagak jawab 'he'eleh...bukan jauh pun'. sentap gila



bila aku smp uma mak....and start to bake je...pakcik ni da call tanya lama lagi ke nak siap. bole?????? pergh geram nya bila kau every 1hr call tanya da siap ke..lama lagi ke. kata tak rindu? ceh....porraaahh! hahaha 2nd day pun sama....call kemain lagi. nak borak laa nak tu laa ni laaa. time aku sibuk laa nak tanya bearing kete bila nak tukar. aircon kete bila nak tambah gas. bla...bla...cakap jelaaa i miss u. susah bebenor



paling manis bila aku kol laki aku nak tanya laa dia makan apa. bini prihatin laaa kata...risau jugak aku kot2 xlalu makan kan..


s : hai bie....makan da?
b : dah..makan roti je
s : alaaa sian nye da malam2 cmni mkn roti je....
b : aah roti ngan telor mata. daging beger 3 keping. kenyang...


kansel aku nak masak sedap2. citttt



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment