Thursday, March 15, 2012

Habislah





Last week aku timbang. Demmmmmmmmmmmm!!!!! 

Seriously naik gila babeng balik. why? why? why? apesal laaa mudah sangat kau naik wahai lemak? actually aku da a week tak workout. tak sempat sangat. aku just mengemas umah sebagai ganti utk senaman. tapi mcm tak bape nak jalan. i just got the 9's back. dem...dem...dem


macam rasa eh biar betik ni? aku rasa da cukup kontrol bab makan walau laki aku ajak makan kat luar kan...so malam mmg avoid utk take any food. tapi still....urgghhh nevermind bole diusahakan lagi kan. tak bole laa nak mengalah dah. kena betul2 dan lebih berdisplin. 









the whole week aku sibuk baking. takdelaa gempak pun cuma bake utk sedara mara je. nak buat2 sibuk supaya lupa nak makan. hahahaha tapi berat tak turun jugak. kehkehkeh so this time aku buat kan 50 cuppies utk my fave niece Damia. she successfully changing school lepas setaun dok kat skolah autism tu. bijak anak maksu ni. now she in the proses nak biasakan diri kat skolah baru. aku tak ingat laa skola apa tp dia skola harian biasa which ade cikgu yg special utk ajar budak2 autism. terharu dengar when abg ipar aku ckp cikgu tu sungguh2 nak didik damia smp dia bole cakap..insyaallah. perrghhhh tacing laa cikgu ni.


cupcakes ni abg ipar aku nak kasi kat cikgu2 skola autism tu. penghargaan laaa kekdahnya ni. so aku tak de plan nk baked yang gorjes2 since dorang pun cakap nk biasa2 je. i made 2 flavor...butter and vanilla. the topping ade 2 jenis. aku buat buttercream using creamwell and another 1 is freshcream. yang freshcream ni sangat sedap and tahan lama.







pasni aku rasa kalau nk buat cream macam sedap pakai freshcream but a bit costly. tapi sedap and tahan lama kalau buat hiasan. letak kat luar pun menten je stiff. aku ni pantang benda kita buat jadi sedap...kejap2 aku masuk mulut...pastu rasa mcm nak amik roti selet ngn cream tu. sedap..sedap...sedap eh melampau nye describe sedap.










thanks ye bang cik and kak rose. hope uoollsss suka. oh ye...penyumbang berat naik adalah bila bang cik ni datang amik cupcakes bukan dengan tangan kosong. dia bawak sate. SATE adalah makanan feveret aku. cececece nak salahkan orang kan. sate tu plak sangat sedap (da bape kali agaknye cakap sedap) and ade sate perut. kat KL ni sate perut adalah limited and susah nak dapat. salu nya yang ada kat muar..melaka. jadi bila ada depan mata......ngap!



next time kalau aku beli aku amik gambar. gerai sate ni quite femes jugak kat AU5 kalau tak salah nama kedai dia Sate Sri Melaka. kalau bole next month sebab kalau buh next week nampak sangat peel kuat makan tak berubah. skang ni aku nampak beskal senaman aku tu sayup2 je.....



bai





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

1 comment:

  1. sedapnya sate perut... lama x makan

    sate seri melaka mmg sedap. KALAH sate kajang. heee

    ReplyDelete