Wednesday, March 14, 2012

Geram





ni entri marah. geram dan bengang. marah!


aku paling sakit hati bila ada orang pandai cakap pasal etika dan respect. selalu nya orang yang cakap ni lah yang etika dan respect nye ke longkang. 


kes nya...when i talked on the phone then makcik ni menyelit ntah dari mana sebok nak cakap ngan kita jugak padahal aku depan mata dia tga on phone! WTH???? dari mana makcik ni datang eh? alien ke apa? makcik....aku tga ckp ngan user. aku tga explain problem system pada user. ko pekak ke apa? then....selamba badak ko pusing kan desktop aku and nak tgk apa yang aku tga bikin. benda yg ko sebok suh aku carik tu ko bole carik sendiri laa bai! 



sakit hati ok bila ada spesis2 cmni. tak paham bahasa punya keturunan. perghhh terbakar jiwa nak layan peel adik2 ni weh. aku igt dia paham laaa bila aku kasi signal suh tgu kejap. TAK PAHAM jugak kau yer...lagi kau nak merepek depan aku which aku tak concentrate langsung apa ko bebel. babs...




when kau talked about respect....sepatutnya kau paham laa maksud respek tu apa. ni tak...pakai langgar je. kau ingat everyone agree pada setiap apa yg kau buat ke? kita ni ada batas juga nak ati ati orang kot ye pun. esok2...semua yg bekap ko mengamuk baru tau. sabar orang ada limit nye. mmg payah nak cakap ngan orang yang diri nya da apply konsep i'm always right. sometimes benda tu mmg salah..ujung2 bila kebenaran depan mata dan2 tu jugak guna ayat 'kan da cakap...mmg mcm ni laa buat nye. mula2 dulu sy da bgtau mcmni'. gila babs




kalau cite pasal displin...semua dia no.1 dia yang paling bagus. anak dia sorang je paling bijak dan segala2nya pandai dari org lain. kalau bab nk nampak salah orang dia laa no.1. dia jelaa yang baik...mak bapak didik dia bagus...tak buat benda2 jahat. part yang bagus tu mmg ada lah yang betul. tapi xkan bab hormat-menghormati ni kau bebal? orang pun nak dengar cite orang lain jugak. bukan nak dengar cite pasal ko 24jam 365 days nyah. pandai ckp pasal respect...tapi suka nau potong dan menyampuk cakap orang. respect ke? respect? oh lupa...best student kannnnn?



dem yu!
 





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment