Tuesday, March 27, 2012

Bangang





Seriously tengah menyirap bengang dan panas ati yang teramat! 


My Jerry kena sondol. :-(



Aku memang pantang tgk orang bawak kete sambil tehegeh2 cakap kat phone or gatal tangan main SMS. 



Malam semalam aku drive pegi uma cik june. time ni ade pasar malam. so jalan quite sesak and kete semua jalan ciput2 je. 


Belakang kete aku ade satu Satria budak muda kelly yang bawak. Pasang lagu bombastik ala2 baru dapat telinga. macam kete dia sorang paling power kat area tu. 


Aku perati je dia follow bontot Jerry gila babi punya dekat. Fine....gua sabar lagi. gua kasi lu can letup2 kan gegendang telinga lu ngan lagu yg kononnya buat kan diri ko nampak macho. 



Aku bgtau laki aku yang kete belakang ni follow dekat sangat. lepas beberapa minit aku cakap...terus gedegangggggg!!!


kuat nye toksah cakap lah. kelly tu da sondol bumper aku. time ni aku da serabut mmg da tak tahan nk behenti tepi nak pelempang je budak tu. jantung aku ni menggelegak panas. aku da tbayang bumper aku jatuh...bumper aku kemek...



bukak hazard light...stop kat kiri jalan. aku terus kua dari kete dan aksi seperti akak2 yg nak tarbiah kan adik. malang sekali budak tu kelly..maka bukan tarbiah yang kau dapat. kau dapat MAKI.



aku : saper suh u folo i dekat2?!!! mcm mana ni da langgar bumper i!
kelly : sorry kak....sorry... saya tak perasan.
aku : banyak laa kau punya tak perasan. aku tgk kau mmg folo dekat gile. 
kelly : sorry kak sy betul2 tak perasan. tadi saya mmg folo mcm biasa tiba2 kawan saya call.
aku : yang u pegi angkat pehal?! i mmg pantang org folo dekat and berangan SMS or call time drive. u jan nak pusing2 cite. 
kelly : bukan salah saya kak. kawan saya call tadi sy baru nak angkat da terlanggar. sy mintak maaf kak. bukan salah saya..kawan sy yang salah.



Damn.........!

kalau ngan bangsa dorang ni korang xyah laa susah payah nak gado. sebab dorang mmg cakap PA (putar alam). dia punya pusing tu mmg kaw2. kelly tu dok laa ulang bukan saya yg salah. abis salah sepa? mak kau? 25 kali ulang ayat kawan sy yang salah. apa bangang nye statement dol. menyirap nye aku wehhhhhhhhh



seb baik jerry aku takde paper. sihat je bumper tu...kete kelly tu yg parah. plat dia patah and kemek sikit depan tu. ikut ati.mmg geram nk suh dia bayar jugak. sah2 laa kau xnk bayar kan? time ni siap kuarkan torch lite and convince kan aku yg dia tak perlu bayar apa2. and......and.....and........



tetiba datang geng kelly dari mana ntah..terus kerumun kat situ. aku da pening. biasalaa kan....dia buat taik tapi yg membela nya kemain lagi bising mengalahkan mangsa kemalangan. malas aku nk panjang2 kan citer. tp budak ni masih lagi nak bela diri dia tak salah. lantak kau lah. yg rosak pun bukan kete aku.



paling aku xbleh lupa ayat dia masa nak blah tu........






'saya mintak maaf kak. lepas ni sy akan behati2'

'mmg salah saya tapi mcm yang sy cakap tadi bukan salah saya tapi kawan sy yang salah sbb dia tiba2 call'


bole?









p/s: pening lalat aku taip entri ni



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment