Friday, February 03, 2012

My Heart




Pembuka selera bulan ini. Representing bulan percintaan. Fabolous February kata...eh dont get me wrong ya. bukan nak cilibret valentine ke apa. no...its just a month yang konon2 nak sambut anniversary bercouple dulu. mula2 kapel kan bulan mac 1hb...so kitorg anggap every 1hb adalah hari bercinta cintun dan cat fight. 


ni pun aku tgk dalam fridge ade bahan2 nak buat...apalagi. jan tgu jadi avatar...ayuh!















this recipe was taken from akak gorjes ni. da lama nak try...i find out recipe ni bole tahan laaa mcabar sbb dia ada steps nak kena buat. aku kan paten segala segi tak suka leceh2. asik tgk org punya kan..apa salahnya kita cuba yer. cuma biasalaaa....org tak pandai mcm aku ni ade je yg miss and salah beli bahan. suppose guna jelly yg ada flavor tp tebeli yang plain. pasrah laa ye nak...





i wish...laki kita suka ngn dessert ni. kan....love2 gitu.  dia belum rasa...sbb time preparing benda ni agak lama. dia selamat terbongkang. this recipe kalau ikutkan mudah. and aku first time actually guna konyaku jelly. so ala2 jakunis dan tkial2 masa boil kan dia. and hasilnya....sangatlaa sedap. balance...masam..manis..everything ada dlm heart jelly ni. once bite...trasa masam manis masin idup berumahtangga. ewah!!!!




everyone should try!





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

2 comments:

  1. Replies
    1. hihihi....yeke? mekasih...tp perlu dipertingkatkan lagi dari segi rasa. :-p

      Delete