Wednesday, January 11, 2012

teman sejati...




untuk lose weight kita bukan saja kena watch ur food..tapi kena exercise. wajib exercise....sbb no point kalau diet mcm nak mati tapi lemak masih bsepai. untuk setakat ni..aku suka lagi home gym. macam biasa...aku kebas barang2 senam mak aku. herherher...alaaaa


tapi aku punya style teda laaa drastik gila babeng pun. berpada2 laaa kot ye nak slim cepat kan. janji tak mendatangkan efek or aku tak demam kekejungan akibat over senam. sepanjang aku bdiet ni aku cuma avoid dinner dan nasi saja. tu je....yang lain2 menten bedal cuma dalam kuantiti yang senonoh sikit. setakat ni keje aku mmg layan Nestle Cornflakes fitness tu. breakfast and malam je aku layan. tu pn before 7pm. kalau kebulur sgt....baru laaa kuar kan OAT. yang ni mmg kalau ikut rasa ati nak muntah. tak suke...tapi ianya sangat mengenyangkan. layankan jelaaaa....kalau x mana nak hasil ye x?






ni masa awal2 minggu ritu aku xdapat nak buat 1 hour...dpt 30min je. tu pn rasa dia alahaiiiii kebas faraj. seriously...basikal senam mak aku ni seat dia da haus. syok tapi ending nye kekebasan. ni baru cara2 30min....






skang da bole reach almost 40min cycle...tapi mmg pas tu kau akan rasa mcm teda faraj dan bontot. gile kebas!!!! bole feeling2 bontot ala naomi campbell yer. leper githewww. tp peluh nye bebaloi2....aku suke gak basikal ni cuma tu laa nak kena tahan sakit.








so far alat yang ni mmg feveret aku. penat gile kaki...susa nak mampus alat senam ni. lenguh toksah kira laaaaaa. aku rasa kalau sepa2 nak buat preparation nk daki broga ke...sesuai guna alat ni beside kita breath-walking kat luar kan. ia memberi penekanan pada kekuatan otot kaki dan pernafasan kita. cewahhhh ayat macam keje kat takashima githewww


dumbbell (betul ke ejaan ni?) ni pun aku pinjam mak aku punya. rasa nye ni yang kecik. 3 kilos je.....oklaaa buat apa nak beli yang berat2 sangat. kang jadi hot2 ciken shit je. hampeh.....lagipun aku concentrate nak kecik kan lengan bukan nak kasi timbul 2-3 bijik gunung kan. buat yang basic2 je....aku ni paten berangan lebih kdg2. so the less is more...as long kita sungguh2 dan komited. tang ni je komited...masuk opis lemau. pooorraaahhhh


weekend ni nak breath-walk kat titiwangsa ngn laki aku. aku harap dia tak mengada2 bila aku ajak kali ni. aku jeles ok tgk nyomel everyday jalan kaki ngn laki dia. da kurus da dia skg. *jeles hahahahaha



bai





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

1 comment:

  1. haipp!! jgn jeles2..
    paksa je ur husband pegi jogging kat titiwangsa tu. hehe!

    selamat berjogging!

    ReplyDelete