Friday, January 06, 2012

Happy New Year...Welcome 2012!



I hope masih tak terlambat nak wish new year kat sini....rasa macam semalam je taun 2011. ya...everybody will said the same thing...time flies. harapnya tidak laa kita kebelakang ye...orang kata dunia makin pantas..so kita pn kena pantas kejar jan ketinggalan. harap taun ni aku dapat balance kan ibadah dunia dan akhirat. yelaaa taun ni juga azam lama aku drag je...


aku membuka tirai taun baru ni dengan.....usaha untuk mendapat baby pada taun 2012. hehehe akhirnya laki aku setuju nak pegi buat cek. sebenarnya dia yg beriya2 ajak aku pegi cek fertility....asik push aku. haishhhh kdg2 jadi angin sbb mcm dia sorang je yakin teda problem. pening aku nk layan...tapi kena layankan jugak sbb esok2 yg padahnye kat aku.


aku dah lama gugel klinik pakar ni...and aku decided nak pegi Pakar Sakit Puan Medina kat taman melati. reason aku pilih klinik dia. 1st dekat....2nd rekemen dari kawan2. nak buat appointment pn tak susa. walk-in and tunggu laa smp nama kena panggil. hari pertama aku pegi dan for the 1st time aku pegi klinik dapat turn around 11.30pm. mata aku da bengkak ngantuk dol. sabar.....


masa mula2 sampai assistant dia suh laki aku produce utk dia buat count. time ni aku da tsipu2...sbb aku yg amik botol tu. padahal bkn aku yg kena produce. ntah apa2....kau punya aku pulak nak kaver kan. then kau kena bawak sperm tu dalam keadaan tidak tdedah pada keadaan sejuk. disuruhnya aku buh celah2 betik aku yg dua bijik ni. ok fine....untuk mu ku redah apa jua. ceh...aku rs cm malu giler masa bawak tu hokay....semorang tgk je.


alhamdullilah...kami bdua ok. teda masalah apa2....cuma masalah berat badan yang melampau. yang ini aku mengaku salah sendiri. sbb 3 taun lepas azam asik carry forward je. last2 jadi berangan semata2. bila da buat check up semua ni...aku rs mcm lega sebab selama ni aku dok risau ade benda2 pelik dalam badan aku. yelaaa skgni penyakit macam2. eloklah jumpa yg pakar so kita tau apa sbnrnya problem kita.



kos untuk 1st check up ni je RM278. hew...hew...hew....taun baru je da pokai. nevermind laaa....harap nnt anak aku tak lupa jasa2 mak bapak dia ni nak kuarkan kau walau sorang. overall aku mmg sajes sangat klinik medina ni. doktor dia....perghhh mantap..sangat bagus! sporting..supportive and yg paling best dia menerapkan ciri2 islamik. siap baca kan doa untuk aku laki bini. mau aku rasa hiba nak nangis time ni. emosi giler bila dapat doktor yang sangat caring mcm ni. kena bayar ribu reban pun bole sejuk ati cmni. cewahhhhhh!


but seriesly...klinik ni mmg aku sangat2 sajes. cuma kau kena ada kesabaran yang tinggi nak jumpa doc ni. Dr. Marsitah Mansor.....aku ni paten xkisah nak tgu berejam kalau result puas ati and good services. lagi2 dpt doc pakar cm dia ni kan. xde hal laaa kalau setakat 2 jam queue..sbb aku sempat balik uma and paksa laki mak produce. sian dia....susa eh bang kena paksa? LOL...aku nk tolong tp kau insists. eksyen. utk 1st time ni doc suh aku mkn apple cider ngan ada herba dia bg sepeket utk lose weight faster. tapi...herba??? cuka aku leh tahan lagi....herba....tgk2 laaa silap2 aku kasi cik june je. aku nk cuba kontrol makan dan exercise je. nak tgk laa kekdah semulajadi ni bkesan ke tak ngan body aku ni.


so..as advice by doc...my routine pasni kena 1hr workout beside control food and avoid dinner. dan...dan...dan....nak beli weight scale yang digital tu. mana nak carik yeh......





p/s: aku nk buat note sikit supaya sentiasa beringat dan kekalkan azam untuk lose weight.


02/01/12 - 97 kg



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment