Monday, January 09, 2012

3rd mecical check up



kejap nye masa....rasa mcm tak sempat nak buat apa da nak masuk ptgahan bulan. nak taip pun rasa malas je. kalau lah bole sebut then tpacul kuar text kan senang. menaip ni kira senaman laa jugak kan..so tak bole malas2. satu hari mesti ada satu entri. eh poyo nye....


ok....semalam aku pegi 3rd check up. surprisingly......berat aku naik. gile babas punya. konfius kejap. adakah penimbang doc ithew rosak...atau jarum nye hilang..atau pberat tak betul? seriesly....aku mengelabah..frust. sbb aku workout mcm nak mati....makan mmg kontrol abis. balik2 oat.....oat....oat....tapi mengapa naik????? whyyyyyyyy....................


sepanjang 4 jam aku queue kat klinik....aku tak senang duduk. kapla ni asik pikir...cmne bole naik. apa yang aku da buat smp rosak diet aku? what did i ate? frust sgt sbb mcm xcaya bole naik baik 3kilos. apakah???? mati laaa nak jumpa doc balik ni...sure kena tembak. aritu doc siap impress bagai...skg apa da jadi. aku tak nak pegi mana2 sebab kalau aku kuar dari klinik tu lagi laaa aku rasa nk mkn laaa nak tu laa nk ni laa. baik aku dok je...kematu pn xpe. 


aku letak appointment jam 10 pg. time tu pn da ade 8 org patients yg tak bdaftar. aku je yg 1st bagi kad. ok....8 orang maybe tak lama. doc ada jam 3.30 ptg...so aku assume around 5 pm cmtu da ok kalau nk pegi and queue. skali kau....ade emergency kes. doc kena settle kan yang urgent tu dulu. last2 jam 9 pm baru masuk. masa ni mmg da lemau....tp semangat nak scan nak tgk progress kekdahnye. kita harungi laa besama2 ye bang


masa doc tgk berat aku naik tu...dia ckp mmg salah satu efek from clomid. demmmmmm patutlaaaaaa..apa2 saja ubat tambah hormon ni mmg akan tambah laa berat. aku rasa bagus jugak laa....ia mbakar semangat aku nak lose weight lagi. bukan senang nak turun sekelip mata. kena usaha...sabar. yang paling penting jan KUNAP. buat2 je tak nampak kalau laki tga mcekik lontong ke nasi lemak....biarkan dia eksyen sbb dia lupa dia pun berat. perut mcm belon. hahahaha


so pkembangan telo aku pn xbanyak meningkat naik sikit je. doc sajes aku kena dptkan balik berat ms awal2 check ritu. sbb lagi banyak turun lagi senang telo nak mbesar. dia assume by tommorow telo aku da besar tahap 18-20 dan dia bole kasi injection utk pecahkan telur aku. tepaksalaa pakai bantuan sbb nak kejarkan waktu subur. kos untuk per-injection ni RM160. ok nevermind....i'm trying my best!


doc ni sangat baik....dia kasi kata2 perangsang. nasihat utk suami isteri. rasa calm je pegi klinik dia ni tau. tu pasal aku sanggup tunggu. utk kali ni.....kitaorg bayar ubat je. doc kasi FOC utk consultation sbb dia tgk kitaorg penunggu setia 4 jam tak gerak2. hanya gerak pegi solat je. amacam...bole challenge? herherher alhamdullilah kali ni rezeki tak kena bayar banyak cuma RM70 sahaja. tapi.......kena layan clomid lagi 4 bijik. adoiiiii



p/s: korek2 jap....esok2 nak kena ready rm300 lagi

Note:


09/01/12 - 94 kg


Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment