Saturday, January 07, 2012

2nd medical check up




aku demam time ni. so i believe ia mbantu berat badan aku turun dgn jayanya. untuk 2nd check up ni...aku pasrah je kat penimbang tu. yelaaa mana tau naik ke...turun ciput ke. skali........i've 6 kiloss uollss within 4 days. eh mana ilang nye kilo2 tu...xkan cepat sgt??? cam tak caya je...


masa doc check record pn dia xsangka aku lose banyak...and itu tanda2 permulaan yg baik. dan......aku tau body aku ni stating je turun cepat...nak turun lagi makan masa klu workout skip even 1 hari. so...masa scan tu mmg nampak laa perubahan pada tubuh badan kita ni. yelaaa masa tga tebal scan apa pun xnampak. skgni baru laa bole proceed dan bcerita panjang lebar projek bersama ni.


faktor lemak dan berat obes ni sememangnya da disturbed kita punya hormon. lagi2 kalau planning nak preggy...telo tu mcm tbantut tak besar2 ikut pada harinya. so..bila aku bjaya reduce ni nmpklaa perubahan size telo aku tu. alhamdullilah bhasil jugak usaha aku nak diet ni. and this time doc sajes aku makan clomid. aku pn xtau xpenah makan benda ni. ianya untuk mematangkan telo. makan untuk 5 hari. so the next sabtu will have another appointment. 


time amik ubat ni aku tak tanya plak apa side efek dia...kalau adalaa. bayar dan balik terus sbb da tunggu dari pagi sampai laa ptg. muka pn da lemau. rupanya...pas makan clomid ni..aku rasa sangat pening. pusing2 githew....buh minyak angin pun tak jalan. makin pusing2 kapla aku rasa. nak kata aku tak makan...aku makan mcm biasa dan tak laa smp perut kosong. tp pening dia.........tak bole nak describe


laki aku dapat ubat himalaya speman...i bet ramai yg dah tau pasal ubat ni. kali ni bil aku ganda skit rm330. ok..telan air liur..sengih2 je masa nk bayar. tgk kat bil clomid tu je rm50. fine....toksah nk bekira sgt. sblum ni pun kau mcekik makanan bratus2 jugak abis. harap2 next check up tak laa smp 300 lebih lagi dan teda masalah apa2 for next stage. i'm really work hard for this and may Allah bless me and hubby. amin...



Note:
06/01/12 - 91 kg


Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment