Thursday, December 01, 2011

tepung ku..karipap mu





hari ini aku sentap lagi. apesal hari2 rasa sentap eh? ape da jadi ngn hari2 aku skgni pn xtau laa..aku bserah je. tp tetap sentap luarbiasa. wat naik darah je...cukuplaa. rugi marah2 ni. xpelaaa hari ini hari kau. ade rezeki tuhan balas. actually aku plan nak wat tiramisu pakai biskut meri. kawan kat opis da penah try. tapi aku tak sempat nk rasa..da selamat licin. but dia ckp pakai biskut meri ni macam muak. takpe..takpe...cuba dulu baru tau kan.


aku skg tga tjebak tgk cite korea....laki aku laa ni. aku ni kaki drama jepun. adeh.....boring btl laa layan pak ajiz ni. aku tga sedap lepak2 dia mintak aku buat karipap. amenda laaa....potong stim btl. seb baik aku da buat doh kecemasan siap2. dia ni antu karipap. kalau buat 10 ketul tu mcm 3 ketul je bagi dia. kau igt aku ni makcik karipap ke apa? haiyooooo


aku cm wat malas2 je...jahat kan? tp xdelaa aku derhaka sgt biar dia ngigau2 karipap. kira btuahlaa aku da buat doh awal. agaknya dia da bosan tgu aku lambat sgt..lantas terus dia volunteer nk rolls sndiri. haaaa lega...skali skala aku nk kau rasa cmne kerah aku buat makanan kegemaran kau.






kali ni aku jadi pemerhati je. tp masih baik ati...aku tolong tabur2 kan tepung. siap buat air tongkat ali. xtau plak kena guna tenaga smp kena minum air tu. hahahaha







gigih tak? bpeluh juga aku tgk dia ni nak ngerjakan seketul karipap...pastu ckp karipap aku buruk kan. jap lagi aku nk tgk rupa buah tgn mu ini ye. sanggup tu roll semua doh. bagus...senang keje aku nk kemas nnt. 
















taraaa ni hasilnye. eleh....sama je buruk. tak garing pn? ok..ok....ni kira kejayaan kau laa bikin karipap. mmg laaa bejaya...sbb aku yg uli tepung yang bikin inti tu yang. muhahaha xkisahlaaa janji diri mu bahagia..




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment