Tuesday, December 06, 2011

K-Pop kekdahnye..







aku kan tak bape suke sgt cite korea.....xsuke. xsuke..xsuke...tp ustat shoki ckp..eh bukan2x...ustat aku ckp kalau xsuke 3x lama-lama jadi sayang. siyes mmg aku xsuke....bukan benci tapi xde keinginan dan minat nak suke pada korea. sebab aku genre jepang saja. ok tak statement? dari zaman skola smp laa ke U mmg xlayan koreans. aku heran apesal kwn2 aku smp tjerit kalau drama yg dorang suke kua kat tv. apesal eh? padahal baru sebut sedutan akan datang je...adakah bila korang jerit artis tu bole kuar kepala depan TV dan korang bile cium sorang2? errkkkk....


ok2 paham....kalau da minat memanglaa. aku pun sama...tahap kegilaan aku pada jepang ni kdg2 poyo nak mampus dan membolehkan anda2 semua bernanah telinga. so...jawapan aku sama mcm kawan2 aku yang gile drama/song korean. suke ati aku laaa...da aku suke! hehehe tak...tak gurau je. aku memang xpenah nak layan cite drama ke movie korean ni. pandang sebelah mata je....kemain belagak eh


sekali....laki aku bg makan cite My Lovely Kim Sam Soon.....tak gerak2 bontot aku ni tgk cite tu. sampai kena pekik kena marah sbb lambat masak. ya rabbi....bahana betul. sepa suh kau racun aku. pastu cite dia kena plak ngn jiwa aku ni. padanlaaa muka kau. lapar tgu aku masak kan. padahal cite tu kalau x salah taun 2004 ke 2005 cmtu laaa. gila da lama....skg baru nk sebut2 kat kawan2. tuiiii....tulaaa eksyen dulu.








pastu dalam cite dia....sam soon ni terer baking and pastry. mcm sedap je tgk dia buat dessert semua. meleleh air liur...berangan pulak nk buat mcm sam soon. mcm mana aku tak suke bang....yang latest skg citer Scent of a Woman...pelakon yg sama Kim Sun Ah..feberet aku skg dia ni. tapi drama dia yg ni jalan cite xtaulaa sbb aku belum tgk abis. sebijik macam cite Last Holiday yg queen latifah lakonkan. tp sure laaa versi korean ni lebih dramatik and lawak kan. 




ari rabu ngan kamis paham2 laaa kalau bontot aku tak beralih berejam2 asik2 channel One Asia tu. bkn apa..aku malas nk pakai timing ke schedule ke...takut lupa. jadi biar kan je chenel tu dari jam 8.30 mlm smp laa midnite nak tido. amacam....lama2 aku pn ckp korea cmni. hahahaha berangan. laki aku kemain lagi...kejap2 'yang...sini jap ade drama baru ni. mcm best laa cite dia..bla..bla..bla' cmne aku xjadi ketagih dan bontot semakin melebar sbb kau laa ajak aku tgk tv!


da nampak kan skg aku tjebak betul ngn korean drama ni...apa2 pn aku masih tak minat ngn penyanyi or pelakon laki korea. sbb dorang ni pesyen macam orang tak mandi. kau tgk je rambut dorang. kembang je...rasa mcm nak tolong sikatkan. oppsss!


Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment