Tuesday, December 27, 2011

Family Day 2011




yeah.....tiba juga hari keluaga ni. seksa nak sampai kan 25hb...rasa mcm berak keras. alhamdullilah...everything went well. cuma kesian jelaaa kat dorang ni sbb stuck kat jem almost 3 hrs. sabar ye kawan2...korang jugak pick the date. i hope...uoolss in love malacca forever. haahaha


aku da selamat smp kampung ari sabtu...tu pun seksa!!!! memandangkan ni kampung kitorang so tau laaa nak cilok mana asal tak join jem...aku mana bole sesak2 ni. mbebel je keje aku kang. awal2 lagi da tau ayer keroh akan jem. hujan plak tu whole day. kalau ujan ni paham2 laaa. mmg xgerak laa kete after tol ayer keroh tu. aku pn risau jugak takut ujan esok nye. ada yang angkat meja masuk dalam kedai kang. 


planning ktorg adalah family day yg paling sempoi dan xperlu acara2 yg ketat utk di follow. yg penting ON TIME. tu je aku mintak....sbb musim2 holiday mcm ni kena cepat. lambat...babai. maklumlaaa krismas kan. org portugis balik kampung kekdahnye. kau nak rebut ngn org kampung...ngn singaporean lagi...solat semua jamak je. jadual aku senang. korang ikut je....hehehe so our plan is...


Ahad 25hb

2.30 ptg : kumpul kat lobi. check in
3.00 ptg - 6.00 ptg : aktiviti bebas
7.00 ptg : bkumpul dan gerak terus ke medan ikan bakar
8.30 mlm : makan malam + pertukaran hadiah + aktiviti bebas


Isnin 26hb

9.00 pg : check out. bertolak dari hotel ke melaka wonderland
10.00 pg : silakan enjoy korang anak branak

Hotel book 11 rooms
1 room = RM180 per night.
Extra bed = 5 x RM40
Total = RM2180


amacam? simple gile aktiviti kitorg kan...malam je aku trus amik dorang kat hotel and straight pegi perkampungan ikan bakar terapung yang baru. sana sini jem..seb baik aku da booking makan siang2. bsyukur juga sbab ipar duai aku tolong deal kan ngn kedai ikan bakar ni. alhamdullilah....book jam 8.30 mlm tapi kitorg sampai 8 mlm. gelabah plak tokei kedai ni prepare food utk perut2 org gomen ni. xkisahlaaa janji dapat makan dan xyah beratur panjang kat luar. 








kat melaka ni kalau makan ikan bakar mesti ade nasi lemak. tapi.....kali ni aku xsentuh apa2 nasik pun. ratah lauk je. ikutkan banyak lagi lauk...sbb kitorg smp awal..so lauk2 nye kejap2 pari sampai...kejap2 kang sotong sampai...overall mmg mantap laaa kedai ni. burrppp besst!!!! aku book 5 meja. 1 meja 8 orang. total 40 org dewasa yg mcekik. kaw2 punya aku sevey utk korang tau..

Menu :

ikan siakap bakar
ikan jenahak sweet sour
ikan pari bakar pais
pepahat
kupang sweet sour
butter prawn
sotong goreng tepung
ketam masak cili
sawi goreng
nasi lemak
nasi putih
air oren jus
air tembikai
Total : RM1500


kedai yang aku book ni lain....aritu aku nk amik nakhoda seafud tu...xjadi sbb full. so ipar aku sajes kedai bawah nakhoda paling ujung sekali. aku lupa plak nk take note nama kedai. maklumlaaa sedap melantak. mmg puas ati and ikan dia sedapppppppppppp. kupang sweet sour pn aku bkenan. pais pari pn not bad...semua sedap laaaa. lagi2 ketam kau...beriya aku makan smp bibir aku jadi angelina jolie. keleesssss


sampai uma je aku da mabok...aku ni paten tak bole jalan jauh. asal balik kg je...pening. even pjalanan baru 2 jam pn aku xleh tahan. mmg pening teruk. sbb kata nak melantak aku tahan kan je. balik je terus bukak gede...haaaa kau. lega sikit kepala. ke aku ikat ketat sgt...sbb tu pening? bole laaa kan alasan ni...pagi je terus bangun siap2 mandi. nak kena konvoi plak ngn dorang ni pegi theme park. semangat githew...padahal tga bdarah. apa laaa aku nk kasi hint kat ketua rombongan cik jah ni haa...









memandangkan aku bawak diri je....jadi aku laa tukang tangkap moment2 yang ada tmasuk laaa laki aku. so teda langsung wajah aku yang suci ni. wakakaka




nak masuk kemain lagi staff dia ni cek beg bagai. outside food mmg dorang tak kasi. tapi cara kau geledah tu macam laaa kitorg ni bawak ganja. adoiii....rilek laaa der beg budak2 je pun. stress sgt ke kena keje time krismas...org lain pn keje dik.












pada aku theme park ni masih bole diperbaiki. lgpn masih baru lagi kan. kawasan dia pn masih byk dlm pbangunan lagi. oklaaa kasi can....aku rasa sunway lagoon mcm best lagi. xpelaaaa take time juga wonderland ni nak mbesar.. tempat dia ni lapang and banyak tapak2 kosong yg tga nak buat lg. time ni angin mmg kuat giler. aku tgk budak2 mandi pn kejap2 kua dari pool sbb windy giler. siap tumbang bagai payung dia...sipi lagi nak kena aku. bahaya jugak.....bole cedera kalau budak2 yg tak ade supervision. seriesly situasi masa payung ni jatuh menakutkan













 










yang ni kat area pool yg ade wave.......konon. DJ dia bole tahan entertain cuma......apesal wave dia belah kanan je ade???? bukan satu pool ke patut wave? ke aku yg jakun xpenah tgk pool theme park? and dalam ni dia sediakan loker utk org simpan barang. tapi.................................mahal nak mampus! kot ye pn ko nak untung serta merta kan...please laaaaa toksah apply konsep token rm5 sekali masuk. abis kalau urgent kena kuarkan barang then masuk lagi rm5. kegilaaan apa ni? pelampung khas dia pun sewa sampai rm20....mak aihhhh. no thanks jelaaaa.....









last2 ni jelaaa mainan aku laki bini. main mesin urut......pastu try main tikam mana tau dpt patung dlm tong tu kan. kesian....xleh nak mandi. laki aku ni skg sensitif...sikit2 alaaa kalau ade anak baru syok. ok...stop mak malas nak layan jiwa time tga suka2 ni. rilek laaa bang.....tuhan belum nak kasi. cuba2 laa kau bawak bgentel ngn aku pegi holiday. insyaallah ada rezeki tu....hikhikhik....






aku suke je jalan2 cmni...santai. lagipun tga bulan ngambang ni leceh nak bebasahan....rimas aku nnt. cuma masa aku nak cau tu tetiba member aku ni dia dok gelakkan pempes ank dia yg kembang dek berenang dalam pool tadi. aku tak tau nak gelak ke apa.....apesal kau tak buka dulu pempes anak kau baru kau humban dia besama pelancong2 lain dalam pool tu? aiyakkkkkkkkkk.......tbayang pulak org yg mandi tu berenang besama air pempes anak kau. OMG........hahahaha masa tu dia tny juga apesal aku x mandi. aku kata laa tga bulan ni. then dia jawap simple je. 'kalau dalam air kan ada tekanan. so dia xkan kuar punya' ibu muda. aku rasa dia patut apply jawapan ni dlm soal pempes anak dia. seb baik anak kau sopan buang yang kecik je....kalau time tu perut dia tak sedap. mau coklat pool tu...lariiiikkkkkk!










Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment