Monday, December 19, 2011

Exhausted but yes i'm happy!






it was a very...very....tiring weekend i must say. i'm blessed sebab banyak juga terima orders untuk cupcake and cakes. syukur alhamdullilah. walaupun penat....letih..not much sleep. again....this is what i love to do. xbosan ke? u hv working all 8 hrs...then sampai uma mengadap lagi baking stuff. belum masuk sabtu dan ahad. hurmmmm....ni jelaa terapi yang aku suke. nk terapi melancong...duit plak tak berapa tebal. harap purse je gemuk dalam semua resit.



sometimes...bila da penat sangat. dinner ntah ke mana....breakfast pun lagi laa. meleret2 sampai keesokkan hari. pitam ok.....kesian laki mak. sorry laa bang....i mmg suke cari rezeki mcm ni. untuk sepa...untuk diri i jugak kan? hahaha ampun....ampun! anyway entri ni just nak share the whole week i had. ibarat rumah yang kena bencana alam. kasihan...uma sepa laa ni.






tengok je gmb da bole tau kan mcm mana amatur mcm aku wat benda2 yang sangat memerlukan ketelitian dan penghayatan penuh. jadi benda lain mmg aku da tak hirau lagi. seb baik laki aku bole laaa spoting jugak. help me a lot...sbb dia tau masa2 mcm ni laa bini dia tga semangat dan fokes. cecececece







dan ni laa 1st aku bereksperimen utk wat bouquet flower. aku penah buat tapi belum penah buat pakai circle punya gabus ni. gile ketat ok polestrin dia....sabar...sabar...sabar mbawa kejayaan. i've started to baked and design all cakes ni dari hari sabtu sampai laaa ke ahad pagi. tido 1hrs...then sambung baked another cake. mmg meja tu toksah kemas laa dulu. yang penting barang2 semua kering.











amacam.....mula2 aku pn rasa surrender bila pikir nak kemas. tapi adalah tidak proffesional bila seseorang tu tau masak...tau baked tapi langsung tak bole nak kemas. apa kau igt kau ade bibik 3 orang??? dan aku pn bole tak ingat mcm mana tudung saji aku sesat kat hall depan tu. apesal eh??? pinau mata.....













dan yang ni....adalah salah satu kegilaan yang aku tak bole buang. habit yang paling sebati dalam jiwa mak ni nyah. aku kan....asal ada beg ke...tudung ke...paper beg...even my own handbag akan aku sangkut kat mana2 yg aku rasa bole sangkut. dia mcm...kalau tak sangkut..aku ketagih. mesti nak sangkut. orang jawa ckp sampir. eh yeke? belasah jelaaa....laki aku mmg sangat penyabar. dia akan alihkan beg2 yg aku sangkut ni...letak dalam bilik. dalam bilik pn sama....aku akan sampirkan barang2 aku ikut keselesaan dan kemudahan aku. pastu aku lupa kat mana bag2 aku letak. tebiat












walaupun aku teda laa puas ati sgt....tapi aku rasa lega with good impression from my customer. and gambar 3 last ni aku amik dari official photographer dia iaitu http://khairulfaizinphotographic.blogspot.com cantik gambar2 yang dia amik. oh men....tharu mak kau amik cantik sangat!!!! aku rasa mcm ntah apa2 je kek aku ni...tapi sebab ada orang2 pakar mcm ni mjadikan hasil keje kita double cantik. vogey....the vasssss!!!


anyway...aku hepi dan rasa amat puas........pasni harap ada lagi resipi2 baru and design2 yang bole dieksperimenkan lagi. ya allah....i love mylife!







Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment