Friday, November 11, 2011

The Malas Day ever......



lama nya tak update blog....jin M aku kali ni mmg menular teruk. gile kau malas nak mampus. alasan aku malas sbb aku nak kumpul tenaga masa raya aji aritu. hahaha ok x?

kan buat kenduri tahlil lepas raya aji ritu. aku igt ari ahad...rupanya senin. dan paling wat aku suprise gile bila aku igt kenduri adalah pagi dlm jam 9 am kekdahnya. laki aku ckp pas subuh...i was ooooh yeh? ok2....tetiba malam tu semua kunci jam 4 pagi. ape kehal nye korang ni melawak ke nak menakutkan aku? 
ye...mmg jam 4.30 pagi aku da bangun. sbb pukul 4 pg kak ipar (kak long) aku da bangun wat roti blauk. kelesssss x? menyengat bau..da le mata aku ni mata princess..susah kau nk bukak!!!!

ni laaa first time aku mengadap kenduri betul2 pas subuh. skgni kan subuh plak masuk awal..elok dlm jam 6.15 cmtu org masjid da sampai. gelap lagi ok...tekelat2 laa bijik mata aku nk bangun. seb baik da simpan tenaga. herherher poyo..


untuk kenduri ada nasi lemak, roti canai dan roti blauk. roti belauk ni kalau tgk mcm roti canai. tapi dia rupa roti canai dalam isi mcm murtabak. versi kak long aku ni dlm nya ada udang kering, bawang beger dan telur. sedap giler roti ni!! org mesjid pn dok bedal roti ni dari amik roti canai...nasib laaa org sana sini korban melapah lembu so sedekah kan roti canai lebih tadi.




ni adalah rupa bentuk roti yg tga direhatkan dlm minyak sebelum nk dicanai. aku sempat snap ni je...yg lain2 malas sbb dapo da sesak ngn ank2 buah. masing2 excited nk tgk mak long dorang bikin roti blauk ni. ala2 masterchep githewwww. aku bole cuba nnt....bila rajin laaaa


sepanjang ada kat kg ni....aktiviti aku terhad. memandangkan nk kenduri bagai...kemas uma..basuh pinggan..masak adalah pasti nama aku tersenarai. ini adalah tanggungjawab..aku tidak kejam. aku ikhlas buat semua ni. cuma bila smp uma sendiri kt kl aku tak bape nk rajin. huahuahua


so...activiti fave aku layan dua org budak ni......i'm blessed! :-)

Damia

Qisya


petang tu aku da gerak balik muar. singgah jumpa atok aku. mmg seprise gile bila smp kampung tempat aku lahir...sunyi sepi. sepa pun teda...aku sebak gile dan pendam je dlm hati. aku cari2 atok aku rupanya dia tido sorang2 kt hall depan. lagi aku sayu.....raya aji kali ni belah mak aku mmg lain sgt. xtau kenapa....mana pegi yang lain2. xkn sebab uma mm masing2 wat kenduri...korang lgsg tak balik? hanya sebab uma mak kau sendiri tak buat korban...jadi korang xyah balik lgsg laa? aku malas nak create scene lebih2...janji atok aku rasa happy bila tgk ade org balik jenguk dia even kejap...aiseh tetiba sedih


kali ni blk kg tumpang abg ipar aku. so kat kg kitorang pinjam kete ipar aku no 4. kete kesayangan aku. walaupn sudah menjadi bekas kekasih tp aku tetap layan kete ni sama mcm dulu. bila naik kete ni rasa feeling2 romentik ngn laki aku. kenangan banyak ni woooo...jasa jugak btimbum. dan kete ni jugak laa  bjimba ngn kawan2 gomen aku for the first time. mcm luck laaa konon dpt keje gomen. ntah pape...


amacam.....comel kan bekas kekasih aku?



so....raya da abis. peti sejuk penuh mayat. bagaimana mau habiskan smu daging korban ni? jiran aku pn kasi jugak. buatkan utk jiran asam pedas daging. cewah mcm da bagus sgt masak tu siap nk kasi jiran. xpe...aku ikhlas. jadi igt2 laa bumi. baik kau mula memasak sebelum kau jadi lebih malas dari yg biasa!



bai









Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment