Saturday, November 26, 2011

its my day...happy 28th to me








rasa macam tak pecaya umur aku da 28. harus terima hakikat yang usia makin meningkat..dan aku terfikir sepanjang hidup ni apa achievement yg da aku dpt? penah aku capai? aku ni hanya orang biasa..sederhana. kalau nak ikutkan byk sgt benda yang aku idamkan belum dikecap. banyak lagi kejayaan yang masih belum aku rasa......yg pasti..alhamdullilah aku masih hidup di muka bumi Allah


sepanjang hidup ni aku tak penah celebrate besday. hanya celebrate besday orang saja. aku tak biasa. sebab mak aku tak ajar. lagipun dia ni paten xreti nk show off kasih sayang. heran kan...salu org laki yg xpandai tunjuk ni mak aku tau. penah dulu aku belikan mak hadiah with besday kad. masa dapat tu muka dia masam. ntah suke ke x...aku rasa dia tharu dlm hati laa kot. tp da tua2 ni mak aku da ok laa. lagi2 sejak ada cucu kan..


kalau dulu masa ktorg kecik2..tiap kali besday adik bradik mak pasti akan buatkan bubur syura saja. paling best mak buatkan black forest cake! mmg heaven sgt sbb smp skg masih igt rasa kek tu. tp aku mmg tak belajar pn buat kek ni dari dia lagi. mak aku asik saun bila kau nk belajar buat dari mak ni? hehe belum terbit kemahuan tu.....nnt laa mak eh?


mlm jumaat tu aku da berangan2 laa yg laki aku mst nak wish yg romentik2 kan.....lama ok aku tgu dia nk wish. ape punya hati kering laaa laki aku ni. dia ni xromentik pn...cuma aku saja pasang harapan mana tau dia tebiat kan nk wish. sampai laaa aku tetido dan tjaga sbb kwn2 kol semangat nk wish aku. laki aku rilek je...cissssss kau memang bang! dalam mimpi jelaaa kot aku dga kau wish...sobs...sobs..


pagi sabtu aku nak menangis...rasa sebak gile vabi. yelaaa emo nye rasa bila org yg kita sayang ni buat dek je ngn bini. huuwaaaa....sedih weh. rasa nk nyanyi lagu Ameng..sampai nya hati mu kekdahnye! laki aku keje plak arini...then masa nk anta ke pintu baru laa dia tgedik2 nak pegang tangan aku laa..nk peluk2 pinggang laa. org da buat salah mmg cmni eh? hahaha 


skali....dia wish. 'Happy birthday sayang.....kihkihkih' yg ujung2 gelak tu aku xbape nak paham apesal. aku tau kau tak romentik tapi jan laa gelak. sebab aku rasa mcm kau lawakkan aku sbb tgu wish nye pasal. haiyooooo.....susa eh nk ckp? ok..ok aku bsyukur laa juga dari dia wat bodo je..


selamat laki aku keje rini so bole laa aku menyempang ngn pot pegi bakeri. berejam kua ngn minah ni beli barang. aku smp uma almost 3 pm cmtu. dari pukul 10 pg...ape aku buat eh??? balik2 je tgk ade kek atas meja....oooooooohhhhhhhhh sgt tacing!!!!!!!! seb baik aku x emo lebey2 pagi tadi. rugi je....suspen gila aku nk tgk kek tu. xpe simpan dulu tgu mak abah dtg mlm kang. baru rasa kencang sikit. 


aku xdelaaa nk sambut meriah2 ke ape kan....janji family aku happy cukuplah. and paling best tetiba bapak aku kasi rm50 beli satay. aku rasa mcm budak2 skolah plak. its like 'nah..take this. buy what u dream for'. hahahaha mekasih abah sbb belanja kita satay!






amacam simple x makanan utk besday aku. lagi simple lagi senang....pembaziran pun kurang. aku bab2 makan ni tak songeh. janji ada....dan bsyukur. kecuali tak sedap. kesongehan aku bole mencanak naik. masa tga makan2 kan...aku asik teringat2 kek dalam fridge tu...bdebar2 aku nk tgk. harap2 ayat atas kek tu sweet laa utk tatapan bini kau ni haa. bismillah.....






mmg ni je pn dia tulis. aku tergamam dan tercengang2...dan telan air liur. bole x? dorang semua da sedap gelak. korang ni mmg nak kenakan aku ke ape? aku tak penah lagi dpt kek yg tulis nama penuh with number on top! haiyaaaaaaaaaa......then aku pn tanya apesal tak tulis ayat manis utk isteri mu ni? laki aku ckp 'eh bukan bie yang tulis...org kedai kek yg buat.' oh...org kedai kek tu mmg tau laa nama penuh aku kan? bertuah punya laki


aku xdelaa nk bengang ke apa...sbb paham dia bkn jenis yg feeling2 pnya. jadi buat apa nak paksa dia jadi apa yang kita nak kan? baiklaaa yg dtg dari hati...baru laa merasai keikhlasan tu. bila aku tny kek apa yg dia beli ni. 'blackforest!!!!' patutlaa masa g bakeri dia tanya kek blackforest tu sedap ke x..tu pn seminggu awal dia tnya. kire...peka jugak laa laki aku ni kan. 





aku da lama gile tak merasai tiup lilin ni. sekali skala dapat..keliling aku letak. eh buruk plak kek tu.






macam gedik plak suap2 ni. kek ni laki aku beli kat Pistachos. xbrapa kena sangat ngn tekak aku ni. mak aku lagi laaa...harus nak menang kan kek sendiri. yelaaa siap ckp 'mak buat sedap lagi' ye mak..anak2 mu semua tau mak buat mmg sedap tp apesal tak buatkan utk saya mak? aku bukan suke mkn kek sgt...so kek aku da potong2 nak kasi jiran. abis cite...kang satu hal lagi aku nk kena kemas dlm fridge nak kasi clear sbb nk bubuh kek. eh....xkoser mak!


and last....last....last....skali.....jeng3x......i've got this.














thank u..so much sayang!!!!!! muaaahhh2x....kalau ikut wishlist aku nk mixer heavy duty kenwood tu haa. bkn aku ckp nk kumpul duit sendiri ke? eh bsyukur! suami da beri kena terima. rasa nk pakai malam ni jugak. tetiba aku rasa kunap...dlm kepala otak mcm2 resipi nak try. ntah2 jadi cm ritu...kuakan butter je. cis..


even hadiah ni biasa2 and tak dpt dari wishlist skalipn aku rasa happy and bahagia. kalau gadoh pn bole reda bila dapat gift yg mcm ni...orang lain hadiah lagi kaw2 punye. aku dpt mixer pn kecoh der. yg ni pn aku rasa blessed dan buat aku tsengih sorang2 bila pandang gift dari dia ni. tga2 ngelamun tu tetiba ade suara sumbang ckp 'nnt bole laa sayang buat pie mcm ni eh. mesti dapat sebijik sama mcm kat kotak tu tau' errrkkk....tetiba rasa ngantuk sekelip mata. nebes aku pak ajiz ni...baik aku pegi tido cepat..kang xpasal2 ade je baby besar ni suh aku buat karipap laa...roti jala laa...ini hari bahagia aku. aku nak sleeping beauty. cabot2x!


Salam Maal Hijrah. semoga azam taun ni da terlaksana...dan kepada diri sendiri forward jelaa azam taun lepas tu. kuatkan semangat dan kejar impian kau!


nite oulls!


Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment