Monday, October 31, 2011

sentap!




helmet laki aku hilang. kena curik! aku tak pasti laa bila samada jumaat or sabtu. seingat aku laa jumaat mcm nampak lagi kelibat helmet tu. alih2 malam tadi masa nk amik da teda. sakitnya ati aku ni weh!!!!!


laki aku sidai helmet tu sbb lately kan ujan lebat. bukan sidai membuta je siap katup lengkap helmet tu. just nak kasi kering. yelaa kepala btutup. bkuap smp da tengik. *sempat mengutuk. aku suspek dorang panjat dari atas or pakai kayu utk amik helmet yg aku sidai kat balkoni belakang. and unfortunately kdudukan uma aku mmg nmpk sgt mudah untuk penyangak lompat masuk ke balkoni.


tgk2 da teda arini nak pakai. kesian dol laki aku....kan da jadi masalah kat aku nak kena kasi hadiah kt member ni plak. aku baru plan nak hadiahkan baju ujan kat dia tetiba tambah eksesori lain. sial betul sepa yg curik tu!!!!!!


tbakar jiwa sbb helmet yg dicurik ni helmet 'sedap'...and ofkoz laaa harga dia sedap dan ofkoz jugak kalau bebudak jahat tgk rasa sedap nak curik kan? aku bukan nak tuduh...cuma aku rasa budak2 luar yg salu lepak ngn anak2 tentera dlm kuates ni jugak. xpn mmg anak2 tentera yg curik. senang cite...


baru-baru ni aku pasan ramai budak2 dok lepak kat blok aku. xtau laaa dari mana. ade yg geng2 ngn anak jiran depan uma aku ni. penah satu hari...abang aku cakap ade budak2 panjat naik atas bumbung. bila tanya dorang ckp saje2 nak dok atas bumbung. uma aku ni plak mmg atas skali tingkat 4. mmg bising gile time tu..blari laaa baling2 besi laa..kalau da jatuh mmg mati katak FREE.


kalau kat parking moto lagi laaa...kdg kalau aku balik dari jalan2 kompem ade 2-4 org bdk hingusan akan duk ats moto laki aku. buat apa tak tau. seb baik mmg salu gari moto. masa ni aku takde laa rasa sangsi sangat....*masih bfikiran positive.


shingga tjadi laaa kjadian hari ni. aku igt selamat laaa dok dlm army environment ni.....hampeh! skgni da rasa mcm2...nak tinggal uma pn xsesedap dulu. adoiii pening pala aku pagi senin....sian laki aku tau x. xpe maybe tuhan nak kasi kite rezeki lain kot. sabar jelaa...pakai helmet cap apollo half tu dulu yeh :-(


aku akn lebih bhati2. siasatan juga aku nk wat. jaga korang! aku doa pada sepa yg curik helmet tu.....paling tidak kepala kau kena kurap paling tragis tiada ubatnya. dan kalau Allah nak tunjuk...mungkin kau akan eksiden dalam kem depan kami! amin


frust tapi masih sabar...






Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment