Friday, October 14, 2011

Rapuh......



hari ni masuk 5 ari arwah abah pegi....mmmm cmne nak luah ni yeh. xtau nak ckp cmne...

harap aku bole teman laki aku ni smp abis tempoh meratib...nampak je mcm dia ni keras. aku paham ape yg dia rasa sebab aku da lalui juga 8 tahun yg lepas. perit.....

siang dia ok....bila malam je dia jadi someone yg sgt weak. sedih aku tgk dia....apa yg bole aku buat..baca yassin sama2 ngan dia.

condition laki aku skgni.....aku harap xkan berlarutan. aku tak tau nape dia terlalu sedih. ye....hidup mesti diteruskan...hidup dengan kenangan yg tinggal. kita semua tak kan lupa semua kenangan tu cuma jan terbawak2.

maybe ni baru 5 ari kot...so aku harap my hubby will be fine. kena kuat sebab kita masih ada mak nak kena jaga. lepas solat magrib je aku tgk laki aku ni mst sayu giler. cmne nak buat ni....nak ajak kuar...tak sesuai plak. mmmm.....

asal aku dok sebelah dia...pasti cite pasal abah kuar dari mulut dia. bukan nk suh dia jan cite lgsg...bila da start cite..feeling syahdu akan timbul dan meleret smp ke malam......yg ratu syahdu ofkoz laa aku.


ratu penakut pn aku jugak...elok2 aku bole tido lgsg bepeluh satu badan takut sendiri. masa 1st day tga tahlil kt kg ritu..melintas bau wangi kat hidung aku. kak ipar aku pn prasan the same thing. malam jam 1 pg ade 2-3 ekor kucing bunyi kasi "tanda".....haruslaa aku buat2 tido.

malam2 dia tak bole tido dok terbayang wajah abah. malam tadi paling worst...tido..jaga..tido..jaga. tetiba dia peluk aku menggigil2. dia genggam tangan aku kuat sgt! terkesima....



aku cuak gak sebenarnya. xtau nk wat ape. panggil2 nama dia. risau meracau ke ape mamat ni. cuma tido tak lena jelaa. kesian giler...aku baca 3kul dan ayat kursi kat telinga laki aku.

byk kali juga aku baca...jam 3.15pg cmtu baru dia lena tido. aku? mmg smp jam 4.30 tido2 ayam...xpelaa kalau berlarutan smp 100 hari pn aku buat mana yang patut utk dia. pagi tadi aku tanya...


aku : b..ok?
aad : ok jer....nape?
aku : yelaa...malam tadi b mcm ngigau2. abs tangan syg kena genggam kuat. sakit wooo
aad : eh...mana ada! pandai je ....



susa ko nak mgaku yg ati ko tga xkeruan skgni kan? ego....aku request jan tutup lampu time tido smp abs 40 hari. dia marah...ckp aku takut melampau. last2 ko jugak yg bangun on lampu sndiri. ape kes????

xpe aku paham. kasi can...layankan jelaa.





p/s: sabtu ni mak nk buat kenduri tahlil. so aku nak prepare buat kuih sikit utk org yg datang n utk anak2 buah aku. ade 2 bijik kek order dari orang nak kena siapkan. xtau laa aku bole join tahlil ke x...i'll try



....


Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment