Tuesday, October 18, 2011

Kalau lah aku bole sumpah kau jadi semut..




masa untuk kembang2 idung tahan marah pada saat dan ketika ini.....nak kena makan coklat ni bg mengurangkan tahap tekanan. baiklaaa aku nak taip sambil makan. kita tgk kesan dia..adakah semakin lega atau baik kuar dan pegi drive thru. hoh! geledah frigde aku igt dpt laaa cadbury sepapan kan.....btambah stress rupanya. aku rasa ade coklat2 mak aku kasi...haaa sepa da sebat ni????




apesal eh kita pegi kat mana2 tempat keje akan ade satu lalang yg suke menyebok tp keje tak nak buat at the end claim keje tu dia yg buat. why eh? why???? aku ni kalau ikutkan malas nak bekira sgt kalau setakat nak tolong orang wat keje yg simple2...tp kt ofis aku ni. adelaaa kan sorang hamba allah ni OVER da passing keje dia kat aku.

ye..aku mmg tak bkira. tp ko da OVER..paham x dol. OVER mangkuk! kalau setakat ciput2 aku bole sabar. bole terima kemalasan ko tahap tapir tu. skang ni bila keje ko bmasalah ko pass kat aku. benda da benanah ko campak kasi aku. benda basi pun ko campak kasi aku. $%&)*)(& @#^!!!


aku rasa stress melampau berada di kawasan ni. plus....perangai my bos. BOS tapi bangang! buatlaaa keje macam mana...show effort ke ape ke...dia tetap tak pandang usaha ko sesen pun. btambah bangang bila dia sndiri tak bole back up anak buah...weiii ape ko nk achieve ni sbnrnya hah?

1st..projek banyak delay. delay tu ko selidik x nape jadi cmtu? ko pegi mana bila team smua wat miting ngn user and ko bg alasan tak boleh join bla....bla...bla...padahal ko kantoi pegi join unit lain makan2. tak malu ke weiii....org unit tu pun tak suke ko menebeng! 2nd ko sendiri tak tahu ape progress tkini kan? alih2 tuduh ckp xde keje...keje slow...byk problem bagai. bukan tu aku nk dga dari mulut sorang BOS!

at least ko bagi aku buah fikiran kasi solution kt anak buah cmne nak setel masalah. yang ko tau....menyibuk tempat org pastu compare ngn unit sendiri. pastu condem! Tekanan aku bila org asik nyebok tnya...'eh dia wat ape? tgk mcm lepak je? mcm xde keje..alaaaa buat tu senang je kan. apa yg sibuk sgt'


klu senang silakan laaa cuba amik task aku dan buat! paling menyampah bila ade org sibuk then nak persoal apa task yg ko tga buat. apesal ko tak suh aku wat list pastu print daily task aku? keje aku bwk balik uma...tu pun ko ckp aku melepak eh? paling annoy lagi bila mulut bos ni da telebih puaka. 'alaaa u belum ada anak lagi kan. komitment tu belum ada' Puki. Cibai..

abis laki aku nk campak mana? suh dia mkn nasi bungkus ari2 ke? aku pn ade life. untunglaaa aku bawak balik keje tu and siapkan sikit2. aku tak tau smp bila aku bole btahan...jan kena high blood da ler. seb baik laki aku ni memahami...tp kdg2 tak paham jugak. bidang lain2...klu kasi pendapat tu mmg kelaut. dan diakhiri ngn loyer buruk dia. demm....






P/s: mmg ade cuma aku kalut cari pakai bontot. Ngap!!!!



bai....





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment