Wednesday, October 26, 2011

Happy Dewali...Mari beronggeng!




Hari ni hari raya orang India. aku tak nak pegi mana2...tapi laki aku paksa join my family pegi PD. oh my....why? actually aku sgt tertekan semalam after receive email from my boss. urrgghhhh......rasa nak bagi dia hadiah penampar dari kedai BOSS BABBI yg ade kat KLCC tu. agak2 dia paham x? 

malas da nak cite apa dia wat....aku rasa gile tertindas! balik tadi aku tumpang kwn aku si wawa...dan2 trus pegi mekdi belasah 2 set quater ponder. yg tga ade diskaun tu. stress gile aku rasa. nangis sbb boss tu perangai cm sial. so...my plan arini nak stay kat uma dan beromentik bsama suami. tenang2 kan pikiran....


bake and cook! ni je cara yg aku nmpk bkesan when the pressure is uncontrolled. aku da bagi hint kat dia....aku nk g kedai kek and masak. pas subuh bangun terus wat nasi lemak sbb nak anta kat mak aku. dorang nk g piknik kan. alih2 terus alang2 anta nasi kt mak...join jelaaa dorang. balik kt jalan2 pegi sepang. tgk pantai bagan lalang tu. kata nye laaa kan.....


fine...aku da tbayang keadaan jlnraya time cuti2 pendek cmni. padahal aku da buat muka sposen dlm kete. pastu ske2 je dia saun aku 'ni nak pegi ke x? kalau xnk pegi kt patah balik je? tak nak pegi ngn org yg muka masam' pandai eh ko? heret aku...sedangkan ko tau aku xnk pegi.


baiklah....xnk marah laki. xnk tambah dosa. positive. mana tau kat sana aku happy ke kan...aku bayangkan ktorg jalan2 tepi pantai ngn romentik nye. smp je PD.........HUJAN lebat. best x? around 4pm cmtu baru turun pantai. tu pn nak gerak balik da....sempatlaaa beronok2 ngn kazens. gembira laa jugak ati aku ni..bole laaaaa :-p



mari rejoice gambar utk kenalpasti tahap kegembiraan aku spanjang cuti pendek ni....ayuh!!!


ni apartment depan uma yg acik aku sewa....amacam scary x? makcik aku bilang yg ni rm240. 3 bilik 2 toilet






the pool



penganjur bersama kakak kandung




the gedik king and the sweet queen


aktiviti luar biasa : tangkap ketam. boleh wat masak lemak mlm kang


 
korek..korek...pastu baru kena tanam kaki da merah idong....cuak! mende laaa ko ni pakcik
 




Sian syok sendiri....buhahahaha











ok...ready nak pegi mandi bedua-duaan. eh yeke?








aku ske gambar last skali ni.....apesal? ntah....akur dan menyokong acara cuti pendek ni akhirnya. hahahaha actually happy sbb jumpa fave kazen aku tu...pakcik kecik. sbb dia kelakar. ntah menurun dari sepa....tak pelat tapi cakap huru hara. Petronas = Petrononas. Pelampung = Pelamplong. sian ko dik...akak paham baru nak dpt lidah. latih lagi yer!



singgah bagan lalang....pack! dan2 mak aku kol ckp...tmpt ni tak best. JOM LAA BALIK.....sia2 aku naikkan semangat nk pg sini. angan2 nk singgah makan seafud. telan air liur je. hahahaha the best part.....bila smp uma laki aku yg stress sbb dia drive....kete banyak..ngn lori..lom masuk kete org kg bawak makan angin.


member terus tumbang. tido. pening. romentik giler cuti kali ni. :-p



gua nak main masak2...

bai




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment