Thursday, October 20, 2011

Babi Sekandang




Lately ramai kawan2 aku tag pasal bela kuku ni. selama idup ni...alhamdullilah aku mmg tak suke bela kuku panjang. aku geli klu kuku tgn or kaki panjang. kadang baru sikit da rimas. nak makan nak masak tak selesa. konsep aku senang...klu kuku panjang = bakteria. bila melibatkan bakteria aku akan terbayang cacing.

Image by Google


walaupun masa zaman remaja..aku ni liar tp tak penah plak aku nk bela kuku. bila kuku panjang aku rasa mcm pmpuan jahat dan bajet hot. tak penah pulak aku rasa bkuku panjang adalah cantik. pelik juga keinginan org2 mcm ni. dari hasil bacaan aku laaa kan..org kuku panjang ni ibarat membela babi sekandang. orang2 ni juga spesis pengotor mcm cinbab. terbayang plak org tu korek idong pastu makan....haishh!




dan pulak....sepa kuku panjang anak2 dia bodoh sbb makan air tangan mak dia yg kotor. anak jadi biadap. arghhhh so many bad things from the findings tu. but i believe mmg ade betul nya sbb kalau fikir balik...bape % nye ko sure kuku2 ko bersih pas cuci? 




dan aku xpaham...ade laaa sorang kwn aku ni. dia pn penah juga post pasal kuku panjang. tapi dia sendiri kuku tak hengat. preknen plak tu! before dia preggy pn dia mmg suke bela kuku. aku terbayang plak anak dia dlm perut tu. abis nnt kalau da bsalin...lagi tak bole potong kuku. tak takut ke kuku tu kena baby? benda basic mcmni jan laa amik mudah kan....









Image by Google







P:/s : alang2 nk bela sgt biar sampai panjang berjela...agak2 bape juta babi dia ternak eh? yarkkkk!





bai



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

2 comments:

  1. yaaa....mak ni ari2 tgk org tu kuku panjang. lagi geli nyah

    ReplyDelete