Monday, September 05, 2011

selamat hari raya aidilfitri 2011





saje je bubuh gmb taun lepas. sian taun ni nganga teda gmb. entri kali ni entri pilu. teeeheeee xdelaa bape nk pilu sangat. taun ni aku tak raya. hanya beraya kat hospital. seminggu perut aku meragam..aku xmakan pape selain dari nasi dan kicap. tu je yg buat tekak aku berasa..yg lain mmg aku rs mcm 0 je. plus demam yg meleret2....akhirnya admitted hospital sbb appendik. kan......degil ni laaa hasilnya.


1st pagi raya...pakai baju dah cantik. mekap da. tapi aku baring atas katil. bole mekap lg eh...aku rasa mekap aku cantik da..rupenya mcm ponti. aku demam teruk...sangat2 teruk smp xbole bangun..kepala melayang. like i said...laki mak ni kalau aku tak jatuh pengsan depan dia dan sedara mara...payah dia nk pcaya aku ni sakit. maybe muka aku ni xmacam sakit. tp macam org tga happy dapat duit 100k pagi raya agaknye.


dlm keadaan aku yg mcm ni...laki aku masih bole suruh aku bagi duit raya kat anak2 buah dia. jadi...ade yg dpt ade yg tgk melopong jelaaa..maksu minta maaf ye. nak buat mcm mana. pakcik korang ni mmg hobi dia buli maksu. aku da pening2 xtau sepa yg aku hulur kasi duit tu. tak ingat da. yg aku igt..aku cuma ckp...'nah duit raya yer...raya eh..raya' hahahaha ntah paper...kompem korang ngata maksu kat bilik nenek kan? wakakakaka


banyak benda nak cite...tp at this moment aku tga rest after minor operation last friday. buat pertama kali dalam idop kene bedah. perasaan aku ni......sedih. xsangka. menyesal. akhirnya redo jelaaa da nak kena. kalau bedah kuakan baby mak bangga lagi..tp ni kuakan taik toksik kau......adehhhhh pedih2 pulak rasa bila cite. muhahahahahahaha


malam td sanggup aku tgu semata nk tgk cite Mak Ok Jer kat Ria.....last2 cite tu mcm.......xbape nak hiburkan ati aku yg lara ni. yelaaa tajuk dia da best..pelakon da bagus. skrip n jalan citer....kureng sgt. ape kata kasi aku karang skrip. tgk ape hasil. hahahahaha. masa kat spital ritu...smp berair mata aku gelak sbb layan zombi kg pisang. padahal cite tu da layan bkali2. sakit perut aku ni haaa. da le baru lepas kena toreh..tp masih bhajat tinggi utk ketawa. tak bole tahan woooooo.....


nntlaaa sambung.......kasi mak layan AFC jap walau dlm keadaan pantang masih ade hati nk dera jiwa sndiri.



bai




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment