Wednesday, September 14, 2011

Red Velvet in da house..boooooo



ni adalah entri kesedaran....nak menunjukan betapa kita harus pokes dalam mbuat sesuatu benda esp in baking! alaaaa nyah aku ni kalau da jumpe sdara mara or geng mmg lupa diri. perangai memang tebiat. masa boring2 kat uma last monday..aku kuar laa g kedai kek beli bahan yg da running out. klu da masuk kedai...mmg tahap berangan mmg tip top..semua benda nk capai masuk bakul. sekali da.....aku jumpe something yg aku teringin gile nk try....vinegar apple cider. 


ni semua tpengaruh ngn kak martha....dia bilang klu nak bikin RV vineger ni sgt seswai. ok....aku jumpe dan sambar! balik uma terus bkobar2 ngn adik aku..tak sabar da nak baking2 nok...mari mulakan!









tu dia....aku ni gatal tangan. gaul dan gaul...






tuang adunan.....masa ni rasa da tak sedap ati






taraaaaaa!!!!!!! ready nk masuk oven



























dan...dan....dan......kek nye tak de pn. eh bukan takde. TAK JADI. BANTAT. keras dan bermacam2 laaa. lalu ia terus dibaling ke tong sampah. mak bangga sebab jadi bantat. ni semua ko punya pasal laaa pot. ko ajak aku mengumpat makcik ksayangan ko kan....dari mula aku scale bahan smp laaa ke mixer...rancak giler perbuatan kita kan? tak cukup ngn itu...ko pekik ckp 'weh kek ko bantat arr..tak jadi ni! tak jadi'!! ko cakap nak kuat je kan? aku kasi mic nak? ko sedar tak aku ni dok dalam kawasan kejiranan yang bertingkat2. kantoi arrr aku ngn jiran bawah. coiiiiiiiii!!!!!!



moral... mengumpat dan terus mgumpat lagi dengan keseronokan tahap dewa masa nak buat kek.


padan muka...terbang burung mak nyah!





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

1 comment: