Wednesday, September 21, 2011

Nak lepaskan gian pun agak-agaklaa




arini aku dok survey2 tempat makan...pagi2 lagi aku dok sembang ngn bdk opis tanya kat mana laa kedai yg korang dok ckp ni. MFC..mudzalfa fried chicken kalau tak silap. korang doklaaa ckp sedap..sedap..aku pusing 3-5x kat area tu...xjumpe. 


memandangkan kesihatan aku mcm da baik sikit...jadi rasa nya tak salah kalau nk try sesudu dua. leh pecaya ke try sesudu? ok mari tunggu dan lihat. punya laaa usaha nk cari tpt ni....last2 kawan aku kasi map je. doakan kejayaan patik cari tempat ni. 




sempoi arrr ko kasi aku map cmni. seb baik aku ni bole laaa pikap sikit jalan dia cmne. janji ade landmark yg femes so tak nyusahkan aku. tapi aku review org yang da penah mkn kat MFC ni. semua ckp sedap mmg. rasa dia lain dari lain....cuma service dia slow and sgt slow. kalau oder mmg tgu lama.


mmmm nak pegi ke x? sian plak kawan aku da susa2 lukis map siap tsembur2 air liur kasi explanation kan. ok x alasan? bole laaa aku pegi usha weekend ni. nak bedeting ngn laki aku. harap2 berjaya.


then balik je dari keje tetiba naluri aku rasa nk singgah mailbox. selama ni mmg aku lalu je malas nk jengah. sbb aku harapkan laki aku 250%...yelaaa dia kan semua benda peka. kata nye.....padahal bila dia mengemas nak cari balik barang2 yg dia kemas AZAB. mak laaa mangsa pekikan dia nyah. isk...xkoser aku. like mlm tadi...sebok cari geran moto dia. salahkan bini mmg tip top. aku laaa yg salah letak bagai. aku laaa bini yang ske menyepah. segalanya bini. last2...aku wat revise..aku recall balik kejadian di mana mula2 aku tolong dia renew rodtex motor dia. TOLONG ok...tu pun dpt bahana. heran btl.....


blum termasuk aku lakonkan semula. finally jumpe pun geran tu. and yes...opkoz bukan salah aku. laki aku? mana reti mintak maaf bagai....dia tau tesengih simpul kemaluan sendiri. susa nau nak say sorry...


so back to cite mailbox tu....masa buka je aku mmg suprise gile isi dlm box tu. bukan hadiah harijadi mak ok...mak da sentap je tgk barang dlm tu. kembang2 idong tahan marah. ok..kontrol...kontrol....oooo ko kencing aku yeh. dia nyorokkan sekotak rokok and lighter dlm tu. snap pic trus bbm dengan tajuk. tahniah....kantoiiii




ok...aku tau yg dia da stop smoking almost 1.5 years jugak. and aku tau mmg susa kalau lagi2 dok lepak after opis hour ngn kwn2 yg perokok tegar. tp dia mgaku dia hisap sikit2...bukan series. sikit2 lama2 jadi balik bang. adoii geram nye aku woooiiii. penah juga dia kantoi mintak sebatang ngn abg aku masa tu ktorg travel jauh non-stop. tp tgk cara hisapan dia tu xdelaa beriya2 sgt like before kan. aku mmg kalau bole tak nak dia sentuh lagi menatang ni. bazir dan tak elok utk kesihatan.


patutlaaa aku cium tgn ko ade bau2 sikit. mmg ko nak kena picit ngn aku laa bang!





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment