Thursday, September 08, 2011

kronologi indahnya beraya di hospital II




sorotan dari part I....masa hari petama di wad aku masih bseronok ronok ngn laki aku dlm bilik. bdua2an kannnnn....saat ni yg paling ditunggu oleh laki aku. saat nak makan peyek. cisssssssss aku da bajet2 nak bmanjaan2 ngn dia. rupanya dia da ready segala kopok bagai utk hilangkan boring dia. eeeiiiiiiii geram aku! pastu ko kunyah mcm tak makan setaun. mentang2 laaa aku tak bole makan.  



aku susah ati malam tak bole nak tido. tkenang nak kena operate kan...spanjang malam aku dok gelak tgk tv rancangan raya. plus gurau2 sengal dari laki aku kan....aku paham dia nk buat aku lupa pasal bedah2 ni. tp ati aku masih gusar wooo. rasa mcm nak pegi perang jihad pn ade. poyo....



pagi hari ke-2 jam 8.30 am....tga tunggu nurse dtg amik ke bilik operation. baju pn tak tukar lagi.
masih bole posing2 githewww...ske eh?


jam 11 pg cmtu...tiba laa katil besar mjemput aku turun pegi bilik operation. aku pn buat2 laaa tenang. selawat ngn istigfar je time ni. smp ke bilik op..dorang gantikan aku ke katil lain. time ni mmg da neves gile babeng. masa doc cucutk ubat bius.....sakit nyeeeeeeee mmg aku takkan lupa. sakit sangatttttt mcm dia tga masukkan beribu kerengga. tiba...nurse ckp. 'ok...its ur time. ready ye....rilek je'



masa dia tolak aku masuk bilik.....aku da rasa mcm dlm rancangan CSI. bole? sempat aku berangan2 mcm dlm TV. lampu bedah yg bulat2 tu..tepat2 dia hala kat perut aku. skali nurse suruh aku sedut gas yg pastinye adalah ubat tido. bau dia mcm stroberi masam....3 kali sedut je aku trus padam tak igt paper da.....




selepas 2jam stgh....selesai pn. aku tak sedar lagi time ni. cmni rupa mak nok....sadis benar


pas operate tu yang aku igt...aku dga nurse panggil nama aku. celik2 mata nmpk laki aku. syukur alhamdullilah. pastu terus aku sambung mamai smp jam 3ptg. dari saat sedar tu smp ke pagi esok aku tak bangun2 dari katil. jam 5pg baru trasa nk pegi jamban. tu pun nurse papah sbb sakit masih menyengat lagi. aku pegi jamban rs mcm telanjang. yelaa doc buka tali baju yg belakang tu. masa jalan tkedek2 aku prasan nurse tu perati bontot mak nyah! tentu ko rasa bontot aku menarik dan rasa nak picit2 kan? atau aku patient yg telalu seksi? da tau tak reti nk kaver kan skit ke...pelisssssssss........


punya laaa lama aku baring....tulang bontot aku ni rasa mcm kena cucuk besi katil. gile sakit! malam badan aku naik gatal2. kena alahan ubat. ooooo tuhan saje yg tau mcm mana gatal dia merenyam. semua serba tak kena. nak ke kiri sakit...kanan sakit. batuk...lagi laaaaa. tpaksa pegang perut. aduh seksanya. macam mana org yg operate beranak tu eh. isk.........


pagi ari sabtu...aku rs mcm da ok sikit laa. bole laa jalan slow2...sbb bdn aku da sakit sgt baring tlalu lama. aku bajet hari ke-3 da bole kua spital. jadi harus tunjuk kemajuan yg positif depan doc dan nurse2. hurmmmm last2 ahad baru bole discharge. btambahlaaa kebosanan mak ni nak....da laa malam sabtu kak ipar aku buat kenduri..anak dia nk pegi beijing. telan air liur aku...laki aku kol bgtau ade sate....soto..bla...bla...mmg dia nk dera aku. well......mak ok je. kalis......aku igt dia main2 je nk bawak menu2 masuk dlm bilik. tanpa bgurau..pas kenduri laki aku dtg bwk sate dlm 20 cucuk dan soto. makan sate depan aku smbl tgk tv....kejam..kejam....gulp!



kan da ckp...jakun da menurun.....kt kusi tulaa laki mak tido temankan bini dia. sian..... :-p



drip yang ke-2...lepas tangan kiri mbengkak teruk. dpt pulak kanan.






laki aku ni...since 1st day aku masuk wad..smp laaa ari nk kuar. keje dia melantak depan aku. ye..ye aku paham ko lapo penat jaga aku. sandwich beli utk aku...ko jugak bedal. pagi2 aku dapat nasi goreng paprik tu. sah2 laaa pantang tak bole makan...dia juga tolong licinkan. dia yg paling sronok skali bab pilih menu ni haa. 






tgk ko menu2 dia......mmg bkn utk pesakit okeh. ni blum tanda lagi tp da tunjuk nak makan ape utk sok. lauk2 dia mmg mgancam le. bole tahan sedap. 1st day je aku dpt tomyam...abg aku tolong sentapkan. mcm kat kedai dia ckp. isi semua mmg banyak dia bubuh. eh...ni restoren ke wad? masing2 dtg melawat aku stok yg kunap2 (kunap=kuat napsu) belaka....bgs jugak elak pbaziran kan.





katil ni laaa tpt mak melabuh badan yg seksi selama 4 ari. hehehe coiii



ni bilik aku...mcm rindu plak tempat ni, tapi tanak da masuk lg kecuali nk branak bole.  


nama aku pn dia salah eja...spatutnya angelina jolie aziz. wah! alaaa xkisah..mak ske je.....time ni aku da kuar dari bilik. tgu nk discharge....lega dan bsyukur sakit pn makin kurang. jadi laa pgajaran utk diri aku kan...pasni kena pantang sbulan. kena jaga makan.....dan beringat amik berat soal pemakanan. alhamdullilah skg makin pulih.....dan.....dan.......aku baru je pas tgk video operate tu. pedih2 pula tetiba. herherherher....



to dr. doshi....mekacih laa tolong buang appendik sy ni. cuma.........apesal doc tak tolong sedut je lemak saya yg lebih2 aritu. alaaaa apelaaa sgt kan..da alang2 ko rodok perut aku ni. wat jelaaa liposuction trus. mengada eh....ko igt semua free?




bai









Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment