Friday, August 26, 2011

Rasa macam dah raya...huahua



sabtu lepas adalah hari acara bebuka bsama family. ye..pabila menyebut family. ianya harus ramai dan pinggan mangkuk semua harus tayang bagai esok nak raya. sebenarnya aku nak kansel da plan bebuka tu. ntah cmne tetiba abg aku ckp dia jadi dtg bawak bini and baby. cik june ngn cik usen trus tepon ckp ON! sejak2 jadi atok ni kemain excited kalau dga org sebut cucu. bila cakap dorang over tak ngaku. citt..poorah


yelaaa cucu sulung. paham bebenor. xpe gua kasi can. lagi2 yg si atok. cucu dia tga tido pun dia nk agah. ok2 maybe baby bole mendengar atok mengagah time dia tga mimpi. cmtu le agak nye bila dpt cucu eh. aku tak sempat nk masak yg mantap2 pn...buat ayam masak merah, ikan selar goreng ngn sayur bayam celur je. sbb aku konsider kan kak ipar aku yg masih bpantang lagi. 


tp side dishes yg lain...mmg mabeles siap ngn desert. sedap giler puding desert adik aku wat. aku lupa nk tny apa nama dia. mak aku siap oder ayamas 2 ekor. haaaa amik. menu aritu ayam2 je semua. adelaa ikan 4-5 ekor. tp semua dok hentam ayam. petang tu jugak aku g amik kek lapis ngn member kolej aku dulu. saje wat makan2. sedap..and kena anak tekak aku ni. aku oder ngn dia kek lapis oren flava. before this aku ade amik kek lapis dari sarawak. but since..my frenz yg kat sana advice mostly kek lapis sana use golden churn terus oder jelaaa ngn member yg ade ni. setel...



kalau berminat bole laa contact kat hotmummy ni.. :-p

time2 cmni kalau nk amik gmb makanan yg aku masak..mmg tinggal mimpi jelaa. baru aku nk pose2 hias skit kena saun. paling tak baru nk snap dah kena ngap! nk susun saki baki mmg hareemmm..tinggal bawang ngn daun sayur je. senonoh....tp aku ske sgt2 bila family dtg uma aku..lepak2 dan bgossip. meriah haaa uma xdelaa aku nk bosan menonggeng kan. seb baiklaa kazen aku yg bujang2 dtg. baru sedap sikit main game ngn dorang ni. kazen aku ade yg masih kecik2 lg. kecik tp jd pakcik...



mamat ni fave kazen aku. adik bradik dia semua besar ngn family aku. masa kecik2 makcik aku stay ngn kitorg skali. so...mmg rapat gile babeng nye. korang kecik2 smu aku dodoikan..ketiyak aku ni byk bebakti ngn korang. agaknye patutlaa ape2 event je ade dorang ni. melekat eh bau ketty aku kt idong korang? muhahahaha budak kecik nama amir syahmi. skg ktorg pggl dia pakcik'. taik lalat ats mulut dia sebijik teletak sama ngn anak buah aku dhiya. hahaha pakcik...pantang aku hulur kamera ko nak peace.


time ni da ready nk bebuka. bentang seluasnya sebab nnt senang pakcik nak tolong. hahaha budak2 ni kalau 2mggu tak dtg uma aku da geletis. masing2 da mcm ayam berak kunyit. nak bejalan je. then...asal nk dtg uma aku si pakcik ni mst nk bawak baju renang baby dia. sbb dia nk mandi kolam kata nye. pastu berendam lama2 ngn kakak dia. ntah ape main kat dlm tu. ape yg best nye pn aku tak tau...best sebab bole kencing dlm senyuman kot. xpe....main laaa puas. akak xpakai tub malam ni..ari kamis malam je. :-p



bkubang laa puas2...jan ko amik pcuci lantai tesco tu buat mandi dah.

before makan2 ni aku da prepare cheesecake utk family. seb baik ko jadi...kalau tak mmg aku sorokkan awal2 dlm stor. tak pun agih kat jiran2. cakap je kontraktor kt opis kasi. wah..mcm da biasa buat kannnnn. kalau buat tak jadi..tanak ngaku. kalau tak..rasa nk amik hella jerit 1 taman. woowww telalu impress pada diri sndiri...tuiiii!


samsul yusup bole laa amik dia ni blakon KL gengster 2. tp gigi atas sederet clear. nk hafal skrip maybe payah skit.

da kenyang..masing2 macam ular baru telan kambing melepak depan tv. bila org2 tua ajak terawikh semua mcm demam. siap minta cuti terawikh. mmmm...kalau kat kampung kompem kena tarbiah free ngn ahli mesjid tetap kesayangan korang. tak githewwwww...last2 apelagi main game. haaa yg ni mmg tak bole tolak. aku harus join. acara feberet! siyes syok woooo main dancing2 ni. tapi kalau ade dorang ni tak salu laa chance tu dpt kat aku. aku jadi pompom gurl paling tua kat situ.

video



aku jugak yg over...sekian



bai



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

1 comment: