Wednesday, July 06, 2011

tekanan........terapi diri



selepas berseronok dapat gi kursus kat luar....balik opis je.........bigbos aku suh wat report! ohhh demmmm siyes WTH...aku igt wat report cam biasa. rupenya..dia nk report yang menunjukkan betapa bebaloinya bayar 2k satu hari utk kusus tu. siyess dem! duit ko ke yg ko sebok nk suh aku wat report bagai. aku tak paham ape kehendak org tua ni tau. 


dia igt kami pegi kusus dok suke2 ke...perah otak laaa wei. kalau aku produce report tu ko paham ke? sedangkan sistem2 lain dalam unit pun ko tak amik tau..tetiba kusus ni ko sebok plak. why???? why???? siyes aku tak paham...da anta draft report pun masih tak puas ati and still cakap nampak tak bebaloi. the question is...duit ko ke makcik? apesal ko nak sekat2? kalau ktorg tak g kusus ckp pegawai2 ni tak reti laa..tak pandai laa. what do u want auntie????!


makin ari semangat aku nak g keje makin kurang. makin MALAS. mood mmg down. self esteem lagi laaa. aku mmg tak paham nape dia nak sekat2 duit peruntukan sedangkan da tu mmg bahagian kite. kalau tak pakai burn....and after that semua benda ko nak in-house. konon nak jadikan pegawai semua serba tau. bodo! 


kalau ko suh in-house..sistem semua handle 1 dalam setaun. aku bole terima. tapi....4 sistem kena siapkan dalam 6 bulan. mana 1 nak fokes? macam ni ke ko nak cakap efficient? stresss wooo duk bawah jajahan org tua ni. tak sabar aku nak suh ko pencen. semua benda nak sekat. bias. bajet bagus. SA/programmer = tukang wat minit, book bilik miting, buat surat/amend surat. sebulan ade laa dlm 5-6x miting. miting salu abis lewat. ok..bila nak siap keje?


arrghhhhhhhh stressss! 

diam dan mulakan pengaturcaraan

.
.






Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment