Tuesday, July 05, 2011

Pavlova in da house....



ok..org cakap nak buat pavlova ni senang. baiklah aku cuba. yeppp memang senang. bahan2 dia pun mudah saja. kita cuma perlu kesabaran yang tinggi untuk tunggu ianya siap dimakan. kalau org seperti aku..mmg hareeemmmm tak menyabor!!! dapat padah..rasakan.


supposed my pavlova kelihatan begini........


source : kak martha

source : kak martha

tp aku punye ini macam.....



siap ade kicap jalen kat situ. bole tuang kalau agak2 nak lemak

i pick this recipe from kak martha juga. :-p


semua angkara sikap tidak sabar dan perangai kebudak-budakan yang melampau. ni laa padah yang aku dapat. actually..this pav da jadi..crispy on top semua ok. cumaaaaaa.....dia lom completely cool aku da bawak kua dan ngan rakus nya aku terus amik whipped cream then spray on it. hasilnyaaa....tentunya cream tadi cair nok....bangang.


plus...aku beriya pegi market nak cari fresh berries or kiwi. semua tak best. last2 buh je anggur. hahaha adoii tak menarik lgsg. nak nanges lagi sbb rasa macam tak tau baca resipi. 'let it cool in the oven'. tu pun masih tak paham2 lantas trus bawak kuar dari oven. rasa macam sia2 tunggu 1 1/2 hrs...nevermind. buat lagi!


yang crispy2 pn da jadi layu. sedih. sedap. makan jelaaa..................

Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment